Εκλογικά

«Παλτό» η μεταγραφή. Ο Μανώλης Γρηγοράκης εκτός Δημ.Συμβουλίου

             «Παλτό» η μεταγραφή. Ο  Μανώλης Γρηγοράκης εκτός Δημ.Συμβουλίου

            

Είχαμε ενημερώσει στις 29 Ιανουαρίου για τη «μεταγραφή» Μανώλη στο συνδυασμό Τζουλάκη, κρίνοντας την με χιούμορ, μια και ο θεσμικός του ρόλος είναι τέτοιος που ή θα έπρεπε κατά πολλούς να του υπαγορεύει την παράταξη «Λαρίσση» ή, κατά άλλους, τουλάχιστον να απέχει από τα ψηφοδέλτια.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Νέας Σμύρνης Μανώλης Γρηγοράκης λοιπόν, σε ένα πολιτικό περιβάλλον όπου η Νέα Δημοκρατία δεν έδωσε χρίσματα στις Δημοτικές Εκλογές, αλλά αντιθέτως –προφανώς για τον πρώτο γύρο – κατεύθυνε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν όλους τους «δεξιούς» ασχέτως συνδυασμού, συμπορεύθηκε με τον εκ ΠΑΣΟΚ προερχόμενο Δήμαρχο Τζουλάκη και δεν εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος (στανταράκι 1.01 πλήρωνε η μη εκλογή).

Ο Τζουλάκης εκλέχθηκε Δήμαρχος στο δεύτερο γύρο, εκλέγοντας  μόνο 15 δημοτικούς συμβούλους από τον πρώτο γύρο.

Φυσικά βοήθησε την παράταξή Τζουλάκη ο Μανώλης προθέτοντας τους σταυρούς του, αλλά βέβαια αν η βοήθεια του Προέδρου της ΔΗΜΤΟ Νέας Δημοκρατίας – πού έρχεται να κυβερνήσει τη χώρα – με εγγεγραμμένους πολυάριθμους Νεοδημοκράτες είναι της τάξεως των 340-350 ψήφων – συν φυσικά τη μη εκλογή του ιδίου – στη γλώσσα του ποδοσφαίρου, η μεταγραφή λέγεται και «παλτό».

Το πολιτικό δράμα του Μανώλη Γρηγοράκη όμως ήταν πως ο συνδυασμός «Λαρίσση» προερχόμενου από τη Νέα Δημοκρατία πήρε 4.500 ψηφοδέλτια περίπου.

Το πολιτικό δράμα είχε πολλά κεφάλαια…. Είχε επισκέψεις της μισής Νέας Δημοκρατίας σχεδόν MONO στο περίπτερο Λαρίσση, είχε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σχεδόν ΜΟΝΟ στην ομιλία Λαρίσση, είχε μπλουζάκια Λαρίσση, εφημερίδακι Λαρίσση και τελικά είχε και 14% περίπου Λαρίσση στις εκλογές. Διότι, όπως και να το κάνουμε και από όποια πλευρά και να το δούμε, ο μοναδικός κομματικός υποψήφιος Δήμαρχος προερχόμενος από τη Νέα Δημοκρατία ήταν ο Λαρίσσης.

Το δράμα ολοκληρώθηκε με τους σταυρούς του Μανώλη Γρηγοράκη εντός του συνδυασμού υπό τον «εκ ΠΑΣΟΚ προερχόμενου» Τζουλάκη να είναι 341 προς το παρόν (284 το 2014) και να μένει εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, μαζί με άλλους Νεοδημοκράτες ή «Νεοδημοκράτες»  που έκαναν την ίδια συμπόρευση.

Μερικοί πιο «πονηροί» απλά στήριξαν Τζουλάκη, μην χάσουν και τελείως το «δεξιό» τους έρεισμα.

Ο Μανώλης από το 2014 περίπου – μετεκλογικά – διάλεξε πλευρά και δικαίωμά του, προσπαθώντας λανθασμένα να βάλει «2 καρπούζια σε μια μασχάλη».

Δεν έπεσε πολιτικό θύμα, το διάλεξε, τσακώθηκε, στήριξε, κοντραρίστηκε για τις επιλογές του. Στηρίχτηκε ; Αυτός ξέρει πόσο… Και φυσικά δικαίωμά του.

Τώρα που 4.500 φιλελεύθεροι νεοσμυρνιώτες ψήφισαν την «Πρωτοβουλία για τη Νέα Σμύρνη», με το Μανώλη Γρηγοράκη  – τον Πρόεδρο της Τοπικής της Νέας Δημοκρατίας – να προτείνει Τζουλάκη, τον εαυτό του, καθώς και ίσως κάποιους άλλους Νεοδημοκράτες εντός ψηφοδελτίου Τζουλάκη , και να λαμβάνει ό ίδιος τουλάχιστον 341 σταυρούς προς το παρόν, μένοντας εκτός διοίκησης, το δράμα του σχεδόν ολοκληρώθηκε.

Άλλωστε δύσκολα θα ξεχάσει πως θα έβλεπε «άλλο έργο» με 341 σταυρούς περίπου, αν «κατέβαινε» με το Λαρίσση.

Οι πολιτικοί «αντίπαλοι» θέλουν να παραιτηθεί από Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ, έστω για λόγους πολιτικής αξιοπρέπειας.

Μανώλη μείνε και μην «κρεμάσεις τα παπούτσια σου».

Οπότε ο Μανώλης Γρηγοράκης θα θυμάται ότι εκλέγεται στις καρδιές μας, όπως άλλωστε είχαμε προβλέψει στις 29/1/19, και ας όψεται η Απλή Αναλογική και ο Λαρίσσης.

Ας διασκεδάσουμε και λίγο με τις «μεταγραφές», άλλωστε δεν «βγαίνουν» όλες.

*Θεωρώντας πως η ζωή συνεχίζεται για το Μανώλη και για κάθε Μανώλη, αντιμετωπίσαμε σκωπτικά τα παραπάνω γεγονότα.

**Σιγά δεν έγινε και τίποτε. Το 2023 δεν είναι μακριά και μπορεί να μην έχουμε πλέον απλή αναλογική… Απλά μέχρι τότε θα είναι free agent!

Ακολουθεί το άρθρο της 29ης Ιανουαρίου 2019

"Πέφτουν τα τσιμέντα" από τη μεταγραφή! Ο Τζουλάκης ανακοίνωσε το Μανώλη Γρηγοράκη.

http://www.nstv.gr/arthra/o-tzoylakis-anakoinose-ton-manoli-grigoraki.peftoyn-ta-tsimenta-apo-tin-politiki-metagrafi/

Gallery

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια