Πολιτιστικά

''Οιστρογόνο 2 οξυγόνο'' με καλεσμένο τον μουσικό Βαγγέλη Καρίπη

Σε αυτή την εκπομπή Οιστρογόνο 2 Οξυγόνο, είχαμε την τιμή να φιλοξενούμε έναν από τους σημαντικότερους έλληνες μουσικούς στα κρουστά, τον Βαγγέλη Καρίπη.

Πάνω απ’όλα όμως, πρόκειται για έναν καλλιτέχνη που σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή με την απλότητα, τον ενθουσιασμό, την εξωστρέφεια και την αγάπη του για την μουσική και τη ζωή! Για τον ίδιο άλλωστε, όλη η ζωή είναι γεμάτη μουσικότητα και ρυθμό. Κι αυτό είναι που την κάνει τόσο ενδιαφέρουσα.

Με εξαιρετικές συνεργασίες στο ενεργητικό του τόσο με Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές όσο και με σολίστ διεθνούς κύρους σε συναυλίες και δισκογραφικές παραγωγές ενώ παράλληλα, το 2004 εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Διεθνή συνάντηση για τα κρουστά στην Τύνιδα. Συμμετείχε επίσης στις τελετές Έναρξης και Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Έχει εκδώσει τα άλμπουμ 'Κρουστά' με τον Ανδρέα Παπά και τον Γιώργο Γευγελή και 'Κρόταλα' με τον Ανδρέα Παπά και τον Πέτρο Κούρτη.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ήταν  ίδιος που έπαιξε στο θρυλικό τραγούδι της Ελευθερίας Αρβανιτάκη «Δυνατά, Δυνατά» σε ηλικία μόλις 24 ετών. Ένα μουσικό κομμάτι, καινοτόμο για την εποχή του σε μουσική του γνωστού Αρμένιου Dinkjian Ara.

Παράλληλα, διδάσκει στο μεταπτυχιακό τμήμα του Μουσικού Πανεπιστημίου Αθηνών και συνεργάζεται με σχολεία, προωθώντας την παραδοσιακή μουσική στα παιδιά μέσα από μουσικές παραστάσεις! Το μότο της ζωής του είναι: ‘Παραμείνετε ανήσυχοι’ για να πάμε μπροστά’!
Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη από έναν σημαντικό μουσικό που σπάνια δίνει!

Αποκλειστικά στο www.nstv.gr/nstvlive

Share this Post:

Συντάκτης Ελπίδα Μηναδάκη

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια