Δημοτικά

Ο «Πολιτιστικός» έκανε «ρόμπα» τη Γαλανοπούλου στο «Γαλαξία»

Είναι πια γνωστό σε όλη τη Νέα Σμύρνη ότι ο Δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης στα πολιτικά του τελειώματα έχει επιδείξει αναλγησία κατ’ επανάληψη τόσο σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όσο και σε τοπικούς φορείς.

Η σκληρή στάση του μεταξύ άλλων στην κυρά Ειρήνη την κουλουρού, σε ΑμεΑ και τους ανέργους για τις απαράδεκτες ώρες προσέλευσής τους στα γυμναστήρια, αλλά και η αδιαφορία για λύση στο πρόβλημα των παιδιών που φιλοξενούνται στην Ηλιαχτίδα μετά την διακοπή του ενοικίου του χώρου είναι κάποιες «εκλεκτές στιγμές» του Δημάρχου της πόλης.

 

Σε εκδήλωση που παρουσίαζε η δημοτική του σύμβουλος, πρόεδρος της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και για χρόνια δημοτική σύμβουλος Νόρα Γαλανοπούλου, οι υπάλληλοι – και συγκεκριμένα η υπεύθυνη Κατερίνα Δεληγιάννη, κόρη της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής – επέβαλαν να σβήσουν τα φώτα και να φύγει ο ηχολήπτης, με αποτέλεσμα πενήντα Νεοσμυρνιώτες να μείνουν στο σκοτάδι για πάνω από μισή ώρα.

Ο λόγος; Η Νόρα Γαλανοπούλου «τόλμησε» να καλέσει εκπροσώπους της Ένωσης Συντακτών Ηλεκτρονικού Τύπου και Λοιπών Σύγχρονων Μέσων – επαγγελματικού σωματείου της Νέας Σμύρνης – να μαγνητοσκοπήσουν –όπως έχουν κάνει κατ επανάληψη στον ίδιο χώρο- την εκδήλωση, με τη σύμφωνη γνώμη της συγγραφέως στο δημόσιο χώρο του Γαλαξία.  Η εντολή της υπεύθυνης για την απομάκρυνση της κάμερας της Ε.Σ.Η.Τ.Λ.ΣΥ.Μ. από το δημόσιο χώρο δεν έγινε αρχικά δεκτή, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί να σβήσουν τα φώτα και να σχολάσει ο ηχολήπτης. Μετά το πέρας μίας ώρας και αφού οι μισοί προσκεκλημένοι αποχώρησαν, η εκδήλωση ξεκίνησε χωρίς βιντεοσκόπηση και κατόπιν θερμών παρακλήσεων όλων των παραβρισκόμενων.

Πρέπει να τονιστεί πως οι παραβρισκόμενοι ενοχλήθηκαν ιδιαίτερα από την ανάλγητη συμπεριφορά, ζητώντας τα ονόματα των υπευθύνων.

Άραγε, αποφάσισε ή επέτρεψε o Δήμαρχος να «πληγωθεί» και ο πολιτισμός στο Δημοτικό Πολυχώρο Πολιτισμού «Γαλαξίας» επί των ημερών του;

Η κίνηση αυτή από πλευράς του Πολιτιστικού Οργανισμού εξευτέλισε κοινωνικά και πολιτικά τη Νόρα Γαλανοπούλου, ενώ φυσικά η «μπάλα πήρε» τόσο τη συγγραφέα του βιβλίου η οποία φυσικά δεν έφταιγε, όσο και τους υπόλοιπους Νεοσμυρνιώτες, οι οποίοι άρχισαν να αποχωρούν.

Η απόφαση πάρθηκε μόνο από την υπεύθυνη χωρίς «άνωθεν εντολή» του Βαγγέλη Χατζαντουριάν ή του ίδιου του Δημάρχου Τζουλάκη;

Aν ο Δήμαρχος γνωρίζει το συμβάν – αδιανόητο να μην τον ενημέρωσε η Ν.Γαλανοπούλου – γιατί δεν έδωσε εντολή να ανάψουν άμεσα τα φώτα;

 Aν όμως έδωσε ο ίδιος την εντολή, τότε πλέον δεν σέβεται τους συμπολίτες του αλλά ούτε και τους δημοτικούς του συμβούλους.

Αν δεν το γνώριζε, ας πράξει τα δέοντα. 

Η Νόρα Γαλανοπούλου όχι μόνο έγινε «ρεζίλι», αλλά αρνήθηκε να πάρει μέρες τώρα δημόσια θέση για το συμβάν.

Η συγκεκριμένη συμπεριφορά, από όποιον και αν προέρχεται, υπάλληλο ή εκπρόσωπο της δημοτικής αρχής, είναι και πολιτικό ζήτημα ενώ αποτελεί προσβολή προς τους καλεσμένους του πολιτιστικού χώρου. Παράλληλα προσβάλλει το αναφαίρετο δικαίωμα– κατόπιν πρόσκλησης μάλιστα – της μαγνητοσκόπησης μίας δημόσιας συγκέντρωσης.

Η Ένωση Συντακτών Ηλεκτρονικού Τύπου και Λοιπών Σύγχρονων Μέσων «χαιρετίζει» την απώλεια ψυχραιμίας της ή των υπαλλήλων του Πολιτιστικού Οργανισμού, που είτε έδρασαν με δική τους πρωτοβουλία είτε όχι, και τον πολιτικό τους ευτελισμό στα μάτια της κοινωνίας της Νέας Σμύρνης, που οι ίδιοι προκάλεσαν με τις πράξεις τους. Πάντως, το θέμα μόλις άρχισε για εμάς.

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια