Κοινωνία

Μπάχαλο και ανομία στο απόσπασμα...

                                                       Μπάχαλο και ανομία στο απόσπασμα...

γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

          Ένα χαρακτηριστικό της μεταπολιτευτικής Ελλάδας ήταν η ανοχή στην ανομία. Νόμοι υπήρχαν για την αντιμετώπιση του μπάχαλου, αλλά λίγες φορές εφαρμόστηκαν. Επιπλέον, η προηγούμενη κυβέρνηση των τυχοδιωκτών του ΣΥΡΙΖΑ έφερε λίγες μέρες πριν τις εκλογές έναν κατάπτυστο ποινικό κώδικα, ο οποίος έκλεινε το μάτι σε όποιον ήθελε να διαπράξει "βαριά" αδικήματα! Έστειλε εσκεμμένα ένα λάθος μήνυμα. Δεν είναι τυχαίο ότι με την προσδοκία εφαρμογής ενός ευμενέστερου νόμου, αυξήθηκαν θεαματικά τα ποσοστά της εγκληματικότητας από την αρχή του έτους.

          Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπροστά στον κίνδυνο να γίνουμε μια απέραντη αρένα με εγκληματίες, κακοποιούς, μπαχαλάκηδες, λαθρομετανάστες κλπ., έφερε έναν νέο ποινικό κώδικα για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Η μολότοφ που μπορεί να σε κάψει, δεν είναι ένα... αξεσουάρ το οποίο κουβαλάει κάποιος σε ένα σακίδιο, όπως είπε ένας αφελής βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εξοργίζοντας τους πάντες. Κανείς δεν κουβαλάει μολότοφ για να... σφίξει τις πλάτες του ή να τονώσει τους μύες των άνω άκρων του! Η μολότοφ σκοτώνει και πρέπει ο εγκληματίας που διαπράττει αυτήν την πράξη, να τιμωρείται παραδειγματικά.

          Επί ΣΥΡΙΖΑ είδαμε τη δωροδοκία να μετατρέπεται σε πλημμέλημα. Πάλι καλά που δεν τιμωρούνται τα... χαρτονομίσματα για...βίαιη επίθεση στην τσέπη αυτού που τα ζήτησε! Οι έμποροι ναρκωτικών, οι ληστές, οι διαρρήκτες και οι εγκληματικές συμμορίες με το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, έκαναν... διακοπές σε κάποια σωφρονιστικά καταστήματα στα οποία περνούσαν την απαραίτητη... μετεκπαίδευση που απαιτείται σε τέτοιες περιπτώσεις! Μιλάμε για γραμμάτια προς όλους αυτούς που έκαναν τον ΣΥΡΙΖΑ να μοιάζει με... αυτοδύναμη κυβέρνηση στις φυλακές, λαμβάνοντας ποσοστά άνω του 80%!

          Εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει ένας νόμος που ρυθμίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Πολλοί τον παρέβησαν, σχεδόν κανένας δεν παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη. Επιπλέον, πολλοί "δημοκράτες", "αλληλέγγυοι", "αντιεξουσιαστές" και κάθε... καρυδιάς καρύδι μπορούσαν να προκαλούν φθορές σε δημόσια και ιδιωτικά κτήρια και να μένουν ατιμώρητοι. Κακοποιοί είναι όλοι αυτοί. Κακά τα ψέματα. Απλά ξέρουν να "πουλάνε" το "αριστεριλίκι" τους και να μετατρέπουν την εγκληματική τους πράξη σε έναν πολιτικό και ιδεολογικό δικαιωματισμό.

          Τα παραμύθια και οι... συριζιές πρέπει να τελειώσουν και μάλιστα με τρόπο καταλυτικό και σαρωτικό. Είναι ξεκάθαρο ότι κάθε κακούργος πρέπει να υφίσταται την παραδειγματική τιμωρία, μπας και βάλουν μυαλό άλλοι επίδοξοι μιμητές του. Ναρκωτικά, παιδεραστία, ληστείες, εγκληματικές οργανώσεις, τρομοκρατία, ανεύθυνη οδήγηση, φθορές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, μολότοφ, απάτες, δωροδοκίες και επιθέσεις κατά κρατικών λειτουργών, πρέπει να αντιμετωπίζονται από το νόμο με ακραία αυστηρότητα.

          Ειδικά αυτή τη στιγμή, όπου το λαθρομεταναστευτικό και η απειλή υπερ-διόγκωσης της εγκληματικότητας περιλαμβάνονται στις βασικές ανησυχίες των πολιτών, δεν έχουμε την πολυτέλεια των... εκπτώσεων και της ανοχής σε αυτούς που διαταράσσουν την ομαλή κοινωνική ζωή και προκαλούν πόνο και ζημία. Επιπλέον, πρέπει να "σφίξουν" τα πράγματα και στο εκπαιδευτικό σύστημα για να μην βγουν στην κοινωνία νέοι καταληψίες και μπαχαλάκηδες. Σε όλα αυτά υπάρχει και η οικογενειακή και ατομική ευθύνη, καθώς η σύγχρονη νεοελληνική οικογένεια έχει αναπτύξει άλλα... χαρκτηριστικά σε σχέση με αυτά που τη διέκριναν παραδοσιακά μέχρι και πριν κάμποσα χρόνια.

          Ο καθένας σε αυτήν τη χώρα πρέπει να γνωρίζει ότι εφόσον προκαλεί ζημία στο κοινωνικό σύνολο ή σε κάποιον πολίτη, θα πονέσει στην τσέπη και θα εκτίσει ποινή φυλάκισης ή κάθειρξης προς γνώσιν και συμμόρφωσιν. Δεν μας ενδιαφέρει η κριτική από αυτούς που αυτοπροσδιορίζονται ως "δημοκράτες" και δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας και κατηγορίες περί φασισμού, από τους φασίστες. Πρέπει να ξαναγίνουμε σοβαρή χώρα, πρέπει να ξαναβάλουμε σε τάξη τη λογική μας, πρέπει να ξαναγνωριστούμε, πρέπει να ξέρουμε ότι για κάθε αδίκημα υπάρχει και η αντίστοιχη τιμωρία. Η οποία πρέπει να είναι αυστηρή. Αλλιώς, δεν θα απέχουμε πολύ από το να γίνουμε... ζούγκλα και να υπάρξουν... ατυχήματα που μπορεί να πυροδοτήσουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Ο νόμος και η τάξη είναι απαίτηση κάθε φιλήσυχου πολίτη. Οι λίγοι... πολλοί κακοποιοί και εγκληματίες πρέπει να γνωρίζουν τι τους περιμένει. Το μήνυμα αυτό είναι ξεκάθαρο με βάση τον νέο ποινικό κώδικα. Αρκεί να καταστεί και πλήρως αντιληπτό από την κοινωνία κατά τη διαδικασία εφαρμογής των διατάξεων του... 

 

ΛΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

e-mail: loukas1972@gmail.com

Facebook: Λουκάς Γεωργιάδης, Loukas Georgiadis

Twitter: LoukGeorgiadis, loukas geo

LinkedIn: LOUKAS GEORGIADIS

Gallery

Share this Post:

Συντάκτης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια