Κοινωνία

Μίλησαν για τα Ελληνοτουρκικά Ντινόπουλος-Καλεντερίδης στην Νέα Σμύρνη. Ομιλία και συνεντεύξεις

Γράφει η Εριέλλα Χρυσού

Ο πρώην Υπουργός και δημοσιογράφος Αργύρης Ντινόπουλος και ο συγγραφέας και εκδότης Σάββας Καλεντερίδης μίλησαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Νέα Σμύρνη για τις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, το επερχόμενο δημοψήφισμα και τον πόλεμο στη Συρία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε τηλεοπτικό υλικό από παλαιότερα ρεπορτάζ του Αργύρη Ντινόπουλου στα Κατεχόμενα, μεταξύ άλλων.

Ο Αργύρης Ντινόπουλος εξέφρασε στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr τη χαρά του που η Νέα Σμύρνη, μία πόλη με τόσο έντονο συμβολικό χαρακτήρα, τους υποδέχτηκε τόσο θερμά και τόνισε πως είναι η πρώτη φορά μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που η Ελλάδα βρίσκεται σε τόσο αδύναμη θέση, με την Τουρκία αντιθέτως να είναι τόσο «προκλητική και ανεξέλεγκτη». Για το λόγο αυτό η Κυβέρνηση θα έπρεπε να διαχειρίζεται τα θέματα αυτά με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, δήλωσε, και την παρότρυνε να συνετιστεί και να δείξει σωφροσύνη γιατί τα εθνικά ζητήματα είναι αυτά που μπορούν να κοστίσουν πολύ στον Ελληνισμό.  «Πολλά θα κριθούν από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, σε κάθε περίπτωση η Τουρκία είναι ένας δύσκολος γείτονας» και θα πρέπει, όπως εξήγησε, να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα, ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση.

Ο Σάββας Καλεντερίδης τόνισε πως το μόνο θέμα που υπάρχει από την πλευρά της Ελλάδας στη σχέση της με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, ενώ αντιθέτως η Τουρκία παρουσιάζει συνεχώς διεκδικήσεις. Καθώς η γειτονική χώρα πιέζεται εξαιρετικά από τις συνθήκες που επικρατούν και ίσως οδηγήσουν στη δημιουργία ενός δεύτερου Κουρδικού κράτους, πράγμα που θα την φέρει αντιμέτωπη με πιθανή ομοσπονδοποίηση, αυτό θα αλλάξει τις ισορροπίες στη λήψη αποφάσεων και στα προβλήματα που η χώρα μας έχει με την Τουρκία. «Μόνιμο μέλημα της Ελλάδας πρέπει να είναι η αποφυγή μίας μεγάλης κρίσης με την Τουρκία που μπορεί να δημιουργήσει τετελεσμένα εις βάρος της χώρας μας» τόνισε, συμπληρώνοντας πως οι προκλήσεις της Τουρκίας εντάσσονται σε ένα γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό απέναντι στην Ελλάδα.

Share this Post:

Συντάκτης Εριέλλα Χρυσού

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια