Κοινωνία

Μέτρα για COVID19: Έρχεται εφαρμογή στα κινητά για να αποφεύγεται η σύγχυση ανά περιοχή

Ένα μέτρο που ίσως να φωτογραφίζει ''τοπικά lockdown'' αλλά γενικότερα σίγουρα μια εφαρμογή που θα ενημερώνει καλύτερα και πιο σύγχρονα τους πολίτες ανά περιοχή, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Την ανάπτυξη λοιπόν εφαρμογής σε κινητά τηλέφωνα προκειμένου να αποφεύγεται η σύγχυση με τα περιοριστικά μέτρα για την διασπορά του κορωνοϊού ανά περιοχή ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε «όλο το τελευταίο διάστημα από τον Αύγουστο και μετά έχουμε λήψη μέτρων για να τιθασευτεί το πρόβλημα. Ενδεχομένως σε ορισμένες πειροχές να υπάρχει σύγχυση. Γι' αυτό αναπτύσσουμε εφμαρμογή σε συνεργασία του ΕΟΔΥ της Πολιτικής Προστασίας και του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για κινητά στα οποία με τον ταχυδρομικό κώδικα θα μπορεί να δει ακριβώς τα περιοριστκά μέτρα για την περιοχή του».

«Αυτό είναι σημαντικό στοιχείο για την αποφυγή της σύγχυσης» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση για τήρηση των μέτρων από όλους και ειδικά τους νέους ζητώντας τους «να προσέχουν διπλά όχι μόνο στις κοινωνικές τους επαφές αλλά και στο σπίτι καθώς πολλά από τα κρούσματα είναι ενδοοικογενειακά κυρίως από τα παιδιά τους. Απευθύνουμε έκκληση να υπάρξει μεγάλη προσοχή και στο ενδοοικογενειακό περιβάλλον».

πηγή Πρώτο Θέμα https://www.protothema.gr/greece/article/1046622/metra-gia-ton-koronoio-erhetai-efarmogi-sta-kinita-gia-na-apofeugetai-i-sughusi-ana-periohi/

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια