Εκλογικά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Δελτίο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Νέας Σμύρνης

Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες της προσπάθειας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, να επαναφέρει ρυθμίσεις στην εκπαίδευση, όμοιες με τις επιταγές του μνημονίου του 2012, ξυπνώντας τις πιο άσχημες μνήμες. Με εγκύκλιο προς τους δήμους, ζητά προτάσεις για συγχωνεύσεις και κατάργηση σχολικών μονάδων, με δικαιολογία την καλύτερη λειτουργία των σχολείων.
Ρυθμίσεις που υπακούν στην πιο ακραία συντηρητική και νεοφιλελεύθερη λογική που προσπαθεί να πλήξει το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, με μοναδικό στόχο, την υποβάθμιση-κατάργηση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και τον περιορισμό του κοινωνικού ρόλου της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μέσα από τη συρρίκνωσή τους.
Οι προθέσεις για κατάργηση σχολικών μονάδων και συστέγαση σχολείων είναι μέτρα αντιεκπαιδευτικά, υποβαθμίζουν την ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης και οδηγούν σε υπεράριθμα τμήματα με συνέπεια την κακής ποιότητας εκπαίδευση. Ταυτόχρονα, με αυτό τον τρόπο, μειώνονται οι υπάρχουσες θέσεις των εκπαιδευτικών και πλήττονται συνολικά τα εργασιακά τους δικαιώματα. Απώτερος στόχος, η δημιουργία σχολείων δύο ταχυτήτων, σχολεία για τα παιδιά των «πληβείων» και σχολεία-πρότυπα μόνο για τους «αρίστους».
Σ’αυτό το παιχνίδι βιάστηκε να μπει και η Διοίκηση του δήμου της Νέας Σμύρνης, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας με προτάσεις κατάργησης σχολικών μονάδων του 8ου γυμνασίου και 7ου Λυκείου Νέας Σμύρνης και προτάσεις για συγχώνευση των 2 ΕΠΑΛ της πόλης μας σε ένα, και παράλληλη χρήση του χώρου για την δημιουργία Δημοτικού και Νηπιαγωγείου. Οι προτάσεις αυτές είναι σε συντηρητική κατεύθυνση και οδηγούν την εκπαίδευση στην πόλη μας σε υποβάθμιση και εργασιακό μεσαίωνα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλες τις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις που αγωνιούν για το μέλλον των παιδιών μας, να σταθούμε απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις Κυβέρνησης και Δήμου, να διεκδικήσουμε και να επιβάλλουμε διατήρηση και διεύρυνση των σχολικών μονάδων με επαρκές προσωπικό διδασκόντων που θα εξυπηρετεί τις αυξανόμενες ανάγκες των παιδιών της πόλης μας.

 

ΣΥΡΙΖΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ    

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια