Δημοτικά

Μείον έναν σύμβουλο ο Τζουλάκης, ακόμα δεν ξεκίνησε η τετραετία!

Στο δημοτικό συμβούλιο του Σεπτεμβρίου, το πρώτο μετά την σύμπραξη «Λαρίσση-Τζουλάκη», είχαμε την ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Καρυτινού από το «δεξιό» της σκέλος, με την σύμπραξη να μένει με 20 δημοτικούς συμβούλους και την δημοτική αρχή να χάνει την απόλυτη πλειοψηφία.

Άριστα 20 λοιπόν προς το παρόν ο Δήμαρχος, διότι όπως έλεγαν κάποιοι καθηγητές ''το 21 είναι για το Θεό...''

Εδώ αξίζει να τονίσουμε πως αν και όποτε χρειαστεί –στην ιδιαίτερη περίπτωση σπάνιας απόλυτης ισοψηφίας- η ψήφος του Προέδρου του συμβουλίου μετράει διπλή. Βέβαια πριν φτάσουμε εκεί σε κάποιο από τα μελλοντικά συμβούλια, να θυμίσουμε πως η λευκή ψήφος, ή η μη συμμετοχή, παραμένουν στο «τραπέζι» επηρεάζοντας βέβαια υπέρ του Δημάρχου την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Φυσικά και με δεδομένο ότι έρχεται χειμώνας καλό είναι από την δημοτική αρχή να αποφεύγονται τα κρυολογήματα, για παν ενδεχόμενο. Ισως ο Δήμαρχος να πρέπει να σκεφθεί την πολιτική πρόληψη (panadol,depon κλπ) παρά την πολιτική καταστολή της όποιας έστω και εποχιακής ίωσης ...

Περαιτέρω, στο συγκεκριμένο συμβούλιο –το οποίο επαναλαμβάνεται την Τρίτη 1 Οκτωβρίου, δεν προχώρησαν σε δημαιρεσίες, δηλαδή στην εκλογή Προέδρων Νομικών Προσώπων, καθώς σύσσωμη η Αντιπολίτευση ζήτησε χρόνο για διευκρινήσεις (ζητώντας αναβολή για μεταγενέστερη ημερομηνία) ως προς τον αριθμό των μελών που οι παρατάξεις δικαιούνται ένθεν και ένθεν,  καθώς ο νέος Νόμος της κυβέρνησης σύμφωνα με την Αντιπολίτευση δεν διευκρινίζει ξεκάθαρα το θέμα.

Στην συζήτηση του θέματος από πλευράς Δημοτικής Αρχής συμμετείχαν τόσο ο Γ.Γραμματέας του Δήμου όσο και υπάλληλος γνώστης του θέματος, ενώ πολιτικά μεταξύ άλλων έλαβαν το λόγο επί του θέματος τόσο ο Αλέξανδρος Ζαβός, νέος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και πλέον υπεύθυνος για όλα τα έργα της πόλης,  όσο και ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Ο.Νασιμπιάν.

Τελικά ο Πρόεδρος «έκανε την χάρη» της Αντιπολίτευσης,- αν και δεν το παρουσίασε καθόλου έτσι- και ανέβαλε την συνεδρίαση για άλλη ημέρα.

Ετσι χάσαμε την ευκαιρία να δούμε να ορίζεται αυτή τη φορά -σύμφωνα με τον νέο νόμο- ο Βαγγέλης Χατζαντουριάν, για "νιοστή" χρονιά στο Συμβούλιο του Πολιτιστικού Οργανισμού ως μέλος και φυσικά με εσωτερική ψηφοφορία μετά και ως Πρόεδρος. Παλαιότερα τουλάχιστον προτείνονταν τυπικά τα μέλη των Νομικών Προσώπων από τον Δήμαρχο αρχικά και βέβαια λόγω μπόνους εδρών (που έπαψε) εκλέγονταν κιόλας από την πλειοψηφία και τα ανάλογα συμφωνα με τον νόμο από την Αντιπολίτευση

Με πολύ ενδιαφέρον παρατηρήσαμε τον καταιγισμό ερωτήσεων από ολόκληρη την Αντιπολίτευση ( και 2 ερωτήσεις από κάποιους) που δέχθηκε ο Δήμαρχος. Ίσως είναι η πρώτη φορά που στις ερωτήσεις του μήνα, δήμαρχος δέχεται από όλες τις παρατάξεις τόσες πολλές και τόσο διαφορετικές ερωτήσεις για θέματα που απασχολούν την πόλη.

 

Δείτε το βίνεο

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια