Κοινωνία

Μαζική συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γυναικών Καλλιθέας

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στις 9/10/2016 η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γυναικών Καλλιθέας (μέλος της ΟΓΕ) με κύριο θέμα την εκλογή αντιπροσώπων στο 12ο Συνέδριο της ΟΓΕ.

 Από πλευράς του ΔΣ, η πρόεδρος Αθανασία Τζουμάνη παρουσίασε τον απολογισμό της δράσης του συλλόγου στο διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη ΓΣ και παρουσίασε την πρόταση του ΔΣ για το ψηφοδέλτιο της εκλογής των αντιπροσώπων.

Στην συνέχεια τα μέλη του συλλόγου μετέφεραν την εμπειρία τους από την συμμετοχή τους στις δραστηριότητες του συλλόγου, στις εξορμήσεις και στις παρεμβάσεις στα πλαίσια της Λαϊκής Συμμαχίας.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση συναγωνίστριας, η οποία είναι μακροχρόνια άνεργη, δίνοντας το περιεχόμενο και τη σημασία της οργανωμένης δράσης. Μεταξύ άλλων η συναγωνίστρια ανέφερε ότι «…είμαι εδώ, για να δηλώσω ότι η ένταξη μου στο σύλλογο γυναικών Καλλιθέας μου έδωσε το ανάστημα να διαμαρτύρομαι και να διεκδικώ. Να μην είμαι ένα παθητικό κομμάτι της κοινωνίας που διαμαρτύρεται από την ασφάλεια του καναπέ, αλλά να βγαίνω στους δρόμους και να δίνω τον αγώνα μου, όσο ταπεινός και μάταιος φαίνεται στα μάτια μερικών. Και πλέον για μένα είναι μονόδρομος: ή αγωνίζεσαι ή χάνεσαι στο σωρό».

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη συσπείρωσης των γυναικών της εργατικής τάξης, νέων ηλικιών στους συλλόγους/ομάδες γυναικών αλλά και στα σωματεία με τις ταξικές-ριζοσπαστικές δυνάμεις. Γιατί απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε η απάντηση είναι οργανωμένος αγώνας και δυνάμωμα της Λαϊκής Συμμαχίας (ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ- ΠΑΣΥ-ΜΑΣ-ΟΓΕ). Για ένα μέλλον χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Η συνέλευση έκλεισε με την ψηφοφορία και την εκλογή των αντιπροσώπων.

Share this Post:

Συντάκτης Πέτρος Περιμένης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια