Αθλητικά

«Μάνα Σμύρνη, το Σάββατο έπαιζαν τα παιδιά σου»

γράφει ο Σταύρος Αδάκτυλος

«Μάνα Σμύρνη, το Σάββατο έπαιζαν τα παιδιά σου»

Το Σάββατο που μας πέρασε, ο Ιστορικός αντιμετώπιζε τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Ριζούπολη. Ένα παιχνίδι όπου το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Για την ιστορία, το τελικό σκορ έληξε 1-1, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τον βαθμό της ισοπαλίας. Η ομάδα μας έκανε ένα κακό πρώτο ημίχρονο και ως αποτέλεσμα αυτού να δεχτεί γκολ στο 37΄. Με την είσοδο των ομάδων στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πανιώνιος βρήκε τα πατήματα του, πραγματοποίησε ευκαιρίες και τελικά κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Μασούρα στο 78΄.

Σε αυτό το σημείο να τονιστεί πως η ομάδα μας για άλλη μία αγωνιστική υποχρέωση δεν έπαιζε μόνη. Αντιθέτως, είχε στο πλευρό της τους οπαδούς της, τους Πάνθηρες, οι οποίοι με ατελείωτο τραγούδι στήριξαν τον Πανιώνιο. Εδώ, έρχεται να προστεθεί το σημαντικότερο κομμάτι που μένει από το παιχνίδι του Σαββάτου. Πρόκειται για το συγκινητικό μήνυμα που πέρασαν οι οπαδοί του «PanthersClub» και «BassoRango», σηκώνοντας ένα μεγάλο πανό πριν την έναρξη του παιχνιδιού όπου έγραφε «Μάνα Σμύρνη σήμερα παίζουν τα παιδιά σου». Με την κίνηση αυτή διαφαίνεται πως Πανιώνιος και Απόλλων Σμύρνης, δύο προσφυγικοί σύλλογοι με κοινές ρίζες, δεν έχουν να μοιράσουν τίποτα, παρά να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση για όλο τον κόσμο. Οι εκπρόσωποι τόσο των Πανθήρων, όσο και των οργανωμένων οπαδών του Απόλλωνα  με την πρωτοβουλία αυτή πέρασαν μηνύματα που καλό είναι να μείνουν χαραγμένα στο μυαλό όλων μας. Η συνεργασία, η αλληλεγγύη και η αποδοχή είναι συστατικά που μπορούν να οδηγήσουν στην καλυτέρευση του Ελληνικού πρωταθλήματος, του οπαδικού κινήματος, αλλά και γενικότερα της κοινωνίας. Αντίθετα, η καταστροφή, ο χλευασμός και η περιφρόνηση οδηγούν στην υποβάθμιση του αθλήματος και των ανθρωπίνων σχέσεων. Μόνο με «καλά μυαλά» θα έρθει κάποτε η επιθυμητή αλλαγή στον χώρο του αθλητισμού.

Το παιχνίδι με τον Απόλλωνα ανήκει πλέον στον παρελθόν, κρατώντας τις ωραίες στιγμές που έζησαν όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο της Ριζούπολης. Ο Πανιώνιος την επόμενη αγωνιστική καλείται να αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο την ερχόμενη Κυριακή 21 Ιανουαρίου. Μία έδρα στην οποία η ομάδα μας έχει καλή παράδοση και καταφέρνει να φεύγειμε το θετικό αποτέλεσμα. Κάτι αντίστοιχο, όπως είναι λογικό, θα επιδιώξει να πραγματοποιήσει και στην φετινή αναμέτρηση.

Ολοκληρώνοντας, να αναφερθεί πως χαμογέλασε η κληρωτίδα στον Ιστορικό για τον θεσμό του κυπέλλου, καθώς ο Πανιώνιος θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα της Λαμίας για τους καλύτερους «8» της διοργάνωσης. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στη Νέα Σμύρνη στο διάστημα 23-25 Ιανουαρίου και ο επαναληπτικός στην έδρα της Λαμίας μεταξύ 6-8 Φεβρουαρίου. Απαιτείται προσοχή, ωστόσο με ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο, ο Πανιώνιος μπορεί να πάρει το εισιτήριο για τους «4» και να διεκδικήσει κάτι καλό στην φετινή του πορεία.

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια