Δημοτικά

Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Σμύρνης: "Από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκαν μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό" στο σχολείο της Εστίας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΥΛΗΣ
ΤΟΥ 8ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – 7ΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ «ΕΣΤΙΑ»

Με οργή αλλά όχι και έκπληξη, γίναμε δέκτες καταγγελιών ότι στις 30 Οκτωβρίου 2023 κατέρρευσε η σιδερένια πόρτα της εισόδου του σχολικού κτηρίου του 8ου Γυμνασίου και 7ου ΓΕΛ «Εστία» την ώρα της προσέλευσης των μαθητών στο σχολείο. Από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκαν μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό!

Η εγκληματική αμέλεια βαραίνει την απερχόμενη Δημοτική Αρχή, το υπουργείο Παιδείας, τα αστικά κόμματα αλλά και όλες τις παρατάξεις που συμπλέουν με την πολιτική της ΕΕ που θεωρεί κόστος (και) την Παιδεία. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία, αφού επί χρόνια, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί φωνάζουν για την εγκατάλειψη του σχολείου.

Είναι συνέχεια άλλων γεγονότων, όπως το ατύχημα μαθήτριας ΑΜΕΑ στο 6ο Δημοτικό Νέας Σμύρνης, πριν ένα μήνα, λόγω έλλειψης μέσων προσβασιμότητας, η στοίβαξη νηπίων σε προκάτ αίθουσες σε ακατάλληλους χώρους, ξύλινα χωρίσματα και απαράδεκτοι όροι υγιεινής, λουκέτο στο 6ο Νηπιαγωγείο κ.ά. Οι Σύλλογοι Γονέων έχουν μετατραπεί σε «υπηρεσίες δήλωσης σχολικών ατυχημάτων» διεκδικώντας τα αυτονόητα, δηλαδή ασφαλές σχολικό περιβάλλον για τα παιδιά τους. Ακόμα χειρότερα θα γίνουν τα πράγματα με την εφαρμογή της εγκυκλίου 1160/11-10-2023 του Υπ. Εσωτερικών που καταργεί τις σχολικές επιτροπές!

Δεν δεχόμαστε αυτό που μας πλασάρουν ως καθημερινότητα. Η ανάγκη για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά, βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική κόστους – οφέλους, την οποία υπηρετούν διαχρονικά κυβερνήσεις, ΕΕ και δημοτικές αρχές, οι οποίες δίνουν αφειδώς ζεστό χρήμα σε εργολάβους και επιχειρηματικούς ομίλους .

Ως «Λαϊκή Συσπείρωση», έχουμε επανειλημμένως απαιτήσει την πραγματοποίηση ουσιαστικών τεχνικών και αντισεισμικών ελέγχων όλων των σχολικών κτηρίων του Δήμου μας. Στο πλάι του μαθητικού, γονεϊκού και εκπαιδευτικού κινήματος του δήμου μας διεκδικούμε ασφαλείς και ολοκληρωμένες υποδομές στα σχολικά κτήρια για την εξασφάλιση ποιοτικής εκπαίδευσης στα παιδιά των νεοσμυρνιωτών.

Απαιτούμε άμεσα, το υπουργείο Παιδείας και η Δημοτική Αρχή να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους. Αντί για δακρύβρεχτες δηλώσεις να προχωρήσουν τώρα στις απαιτούμενες ενέργειες, δηλαδή στον ουσιαστικό και ολόπλευρο -μεταξύ άλλων και αντισεισμικό- έλεγχο όλων των σχολικών κτηρίων και στη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την επιδιόρθωση και συντήρηση αυτών!

Δεν παίζουμε με την εκπαίδευση, την υγεία και τη ζωή των παιδιών μας!

 

Share this Post:

Συντάκτης Πέτρος Περιμένης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια