Κοινωνία

Λαϊκές αγορές : ''O,τι δεν έχει σχέση με το φαγητό φεύγει''

Με γάντια θα μπορούν να ψωνίζουν  οι καταναλωτές σε όλες τις λαϊκές αγορές της Αττικής ως ένα ακόμη μέτρο προστασίας τους από τον κορωνοϊό.

Τα γάντια θα τους το προμηθεύουν δωρεάν μαζί με την σακούλα οι ίδιοι οι πωλητές των λαϊκών αγορών αμέσως μόλις οι καταναλωτές θα πλησιάζουν στον πάγκο και θα ετοιμάζονται να διαλέξουν τα προϊόντα που θέλουν να αγοράσουν.

Αυτό αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ) που συνεδρίασε ώστε να ενισχύσει τα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών που επισκέπτονται τις λαϊκές αγορές.

O υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης διευκρίνισε οτι θα σταματήσουν οι Λαικές Αγορές να πωλούν οτιδήποτε δεν έχει σχέση με τα τρόφιμα. Ετσι θα υπάρχει χώρος να απομακρυνθούν οι πάγκοι ο ένας από τον άλλο και να υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης.

"Προέχει η δημόσια υγεία, προβλέπω ότι τα μέτρα για την αγορά θα επεκταθούν και πριν και μετά το Πάσχα" είπε χαρακτηριστικά στον Μπάμπη Κούτρα και τον Νίκο Φελέκη.

Όσον αφορά την νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αναμένεται μέσα στην ημέρα είπε ότι "τα πρόστιμα για την αισχροκέρδεια θα είναι πολύ αυστηρά. Οι κυρώσεις θα είναι και ποινικές. Τα συνεργεία είναι έξω και παρακολουθούν. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι λίγα τα κρούσματα αισχροκέρδειας".

"Θα είμαστε αμείλικτοί σε όσους πάνε να αισχροκερδίσουν. Τα πρόστιμα θα είναι υψηλά και παραδειγματικά" πρόσθεσε ο κ. Παπαθανάσης.

Μιλώντας για τα σούπερ μάρκετ τόνισε ότι "είναι απαραίτητο να δουλεουν επτά ημέρες την εβδομάδα και αν υπάρχει ανάγκη να προσλάβουν προσωπικό. Θα πρέπει να λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ ώστε να νιώθει άνετα ο πολίτης να κάνει τις αγορές του".

Εξήγησε, δε, για τις λαϊκές αγορές πως "ό,τι δεν έχει σχέση με το φαγητό φεύγει. Παραμένουν τα χαρτικά, όλα τα υπόλοιπα δεν θα πωλούνται στις λαικές αγορές - ρούχα, εσώρουχα, κηπευτικά κ.α. Άρα θα υπάρχει χώρος και να απομακρυνθούν οι πάγκοι ο ένας από τον άλλο".

πηγη thetoc.gr skai.gr

Share this Post:

Συντάκτης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια