Κοινωνία

Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΥΛΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Το Σάββατο 19 Μάρτη το απόγευμα, η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας παρέδωσε στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού την υλική βοήθεια που συγκεντρώθηκε από δεκάδες  εργαζόμενους, άνεργους, μικροεπαγγελματίες, νέους, συνταξιούχους και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών της Καλλιθέας:

Στις 5μμ, ένα μεγάλο κομβόι από φορτηγάκια και ΙΧ, ξεκίνησε από τα γραφεία του Σωματείου Συνταξιούχων Καλλιθέας με προορισμό τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού όπου είναι συγκεντρωμένοι πάνω από 4.000 πρόσφυγες. Στην πρώτη στάση, στην είσοδο του παλιού αεροδρομίου, οι εικόνες της δυστυχίας αποτυπώθηκαν με δεκάδες μικρά προσφυγόπουλα που συγκεντρώθηκαν γύρω από τα αυτοκίνητα ζητώντας να μάθουν τι υπάρχει για αυτά και πολλές σκηνές να βρίσκονται έξω από τα κτήρια.

Κατά την παράδοση, η Αθανασία Τζουμάνη, επικεφαλής της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας, μιλώντας σε όλους εκείνους που βοηθούσαν στην παράδοση του υλικού, αναφέρθηκε στην αιτία της προσφυγιάς που είναι κοινή με αυτή που φτωχοποιεί τον ελληνικό λαό, δηλαδή η πάση θυσία αύξηση της κερδοφορίας των μεγάλων πολυεθνικών ομίλων, είτε με τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η ΕΕ, είτε με τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που έχουν εξαπολύσει ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη κ.α. για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία. Εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή της ΛΕΚ στην συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ΕΕ για τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα και την πολιτική της που εμπλέκει τον λαό μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών οργανισμών ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Επίσης, κατήγγειλε την ελληνική κυβέρνηση η οποία έχει παραδώσει ένα μεγάλο τμήμα της διαχείρισης του προσφυγικού προβλήματος και της υλικής βοήθειας σε ΜΚΟ και εθελοντικές οργανώσεις. Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τη δράση τους με τις ταξικές δυνάμεις και τη μαζική συμμετοχή τους στη 48ωρη πανελλαδική, πανεργατική απεργία, αν και όταν η κυβέρνηση καταθέσει τον αντιασφαλιστικό νόμο - λαιμητόμο στη Βουλή.

Το στίγμα της πρωτοβουλίας της Λαϊκής Επιτροπής έδινε το πανό της που έγραφε «Αλληλεγγύη στα θύματα του ιμπεριαλισμού».

Share this Post:

Συντάκτης Πέτρος Περιμένης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια