Κοινωνία

''Η εξαίρετη ΕΛΑΣ δεν αρκεί''.Της Ζωής Ράπτη, Γραμ.Σχέσεων Κοινωνίας- Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας

Η εξαίρετη ΕΛΑΣ δεν αρκεί

 

  Της Ζωής Ράπτη, Δικηγόρου, Ll.m*

Είναι κοινή η πεποίθηση ότι η εγκληματικότητα στην Ελλάδα είναι εκτός ελέγχου. Η Αστυνομία, με περιορισμένα υλικά μέσα, αλλά στηριζόμενη στην ακάματη βούληση, την αυτοθυσία, το μεράκι, το φρόνημα και την υψηλού επιπέδου κατάρτιση των στελεχών της, δεν σταματά να εξιχνιάζει εγκλήματα και να προσάγει εκείνους που πρέπει στη Δικαιοσύνη.

Στη συνέχεια η Δικαιοσύνη είναι υποχρεωμένη να καταλογίσει ποινές εφαρμόζοντας τους νόμους του κράτους. Δυστυχώς, εν έτει 2017 και επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ -με ιθύνοντα νου τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Παρασκευόπουλο- η ποινική νομοθεσία είναι προσανατολισμένη στην περιφρούρηση των δικαιωμάτων του παρανομούντα μετά την καταδίκη του, αντί να στοχεύει στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την παραβατικότητα και τους εγκληματίες.

Η επικαιρότητα καθημερινά γεμίζει με τις μαύρες ειδήσεις για τα αθώα θύματα, των οποίων καταστρέφεται ή ακόμα και αφαιρείται η ίδια τους η ζωή από κακοποιούς που έκαναν χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου και βγήκαν ελεύθεροι για να συνεχίσουν ανεμπόδιστοι το ολέθριο έργο τους.

Στα πανεπιστήμια το άσυλο ισχύει και εφαρμόζεται για τους εμπόρους ναρκωτικών, τους τρομοκράτες και τους μπράβους που τσακίζουν στο ξύλο ακόμα και ΑΜΕΑ αν οι τελευταίοι δεν συμφωνούν με τις ολοκληρωτικές αριστερές ιδεοληψίες τους. Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, το οποίο έχει εγκληματικότητα βραζιλιάνικης φαβέλας, έκλεισε συμβολικά, για τέσσερις ώρες, με απόφαση των πρυτανικών αρχών λόγω της μετατροπής του σε στέκι τοξικομανών!

Οι τρομοκράτες νιώθουν τόσο άνετοι με την υπάρχουσα κυβέρνηση ώστε κυκλοφορούν με το καλάσνικοφ στο χέρι και πυροβολούν εναντίον γραφείων πολιτικών κομμάτων, όπως έγινε στα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ πρόσφατα, ενώ ο Ρουβίκωνας μπορεί, ανά πάσα στιγμή, να διαπράξει οποιονδήποτε τραμπουκισμό εφεύρει για να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας και να κάνει... πείσματα στον μνημονιακό- πλέον- ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι πικρό, αλλά ακριβές: δεν αρκεί η εξαίρετη Αστυνομία μας για να μπει τάξη στην Χώρα. Αλλωστε, σε περιπτώσεις, όπως αυτής του αβάτου των Εξαρχείων, δεν μπορεί να πράξει το καθήκον της και να συλλάβει  όλους αυτούς που προβαίνουν σε όλες τις  εγκληματικές ενέργειες κατά των πολιτών, των περιουσιών τους και των αστυνομικών και να τους προσαγάγει στη Δικαιοσύνη, αφού, καθ’ ομολογίαν  εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) «δεν υπαρχει πολιτική εντολή για τους αντιεξουσιαστές».

Είναι ηλίου φαεινότερον οτι απαιτείται άκαμπτη πολιτική βούληση και Κυβέρνηση αποφασισμένη να προχωρήσει, χωρίς πισωγυρίσματα, στην εφαρμογή του νόμου για όλους- ανεξαιρέτως- τους παρανομούντες,  χωρίς να κλείνει το μάτι σ’ αυτούς που αυτοανακηρύσσονται «κοινωνικοί πατριώτες» και με τις πράξεις τους αποδεικνύονται εχθροί της Κοινωνίας και των συμπολιτών τους.

*Η Ζωή Ράπτη είναι Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας- Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας

 

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια