Κοινωνία

Η... δικτατορία των κακούργων

                                                                                             Η... δικτατορία των κακούργων

γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

          Ένα παλικάρι πλήρωσε με τη ζωή του την αρρώστια και τα ζωώδη ένστικτα μιας συμμορίας απροσάρμοστων και κακούργων που θεωρούν... μαγκιά να αφαιρούν ζωές. Διάφορες συμμορίες ή... συλλογικότητες, που σφύριζαν αδιάφορα επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και μάζευαν... ανεμώνες στα... βοσκοτόπια, θεωρούν ότι με την απειλή θα ανακόψουν το έργο μιας κυβέρνησης που θέλει να φέρει την Ελλάδα στο προσκήνιο της ανάπτυξης και της κοινωνικής προκοπής.

          Δολοφόνοι, βιαστές, έμποροι ναρκωτικών και τραμπούκοι με ολόκληρα οπλοστάσια, σκοτώνουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Και όλα αυτά για... μαγκιά. Η πλήρως εκμαυλισμένη και τσογλανοποιημένη μερίδα της ελληνικής κοινωνίας που αποτελεί εμπόδιο στην πρόοδο της χώρας, προσπαθεί με νύχια και με δόντια, να βρεθεί ή να διατηρηθεί ή να εδραιωθεί στο προσκήνιο. Κάνουν κακό, προκαλούν, αφαιρούν ζωές, καταστρέφουν, σπάνε και καίνε. Μπροστά σε όλα αυτά, η αναμόρφωση του ποινικού κώδικα που έφερε η κυβέρνηση δεν φαίνεται να τους πτοεί. Συνεχίζουν να επιδεικνύουν τα πιο κτηνώδη ένστικτα τους, ενδεδυμένα με διάφορα ψευδεπίγραφες... λεζάντες.

          Τα πράγματα έχουν φτάσει στο και πέντε. Κάποιοι με τη μη συμμόρφωση στους κανόνες της συντεταγμένης πολιτείας έχουν αποκτήσει χαρακτηριστικά διακεκριμένης αλητείας. Ήρθε η ώρα για πιο ρηξικέλευθες αποφάσεις. Τα... αστεία ισόβια πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα χρόνια εγκλεισμού στις φυλακές. Αυτό ισχύει για δολοφόνους, βιαστές, εμπόρους ναρκωτικών. Από κει και πέρα, έχουμε και τα "μπουμπούκια" που καίνε και καταστρέφουν τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία. Υπάρχουν και οι χούλιγκανς. Εδώ το Κράτος πρέπει να είναι αμείλικτο. Πρέπει να πληρώνουν τη ζημία που προκάλεσαν και αν δεν έχουν λεφτά, τότε θα πρέπει να παρέχουν κοινωνική εργασία μέχρι να... αποσβέσουν το κόστος.

          Σε πολλές περιπτώσεις εγκλημάτων, η ποινική δικονομία πρέπει να προβλέπει ακόμη και τη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Δεν μπορούν να λέγονται μέλη μιας συντεταγμένης πολιτείας, όλοι αυτοί που παραβαίνουν στοιχειώδεις κανόνες της εύρυθμης λειτουργίας της, συνιστώντας απειλή για τους πολλούς. Οι δηλώσεις, οι... λεζάντες και οι δημόσιες σχέσεις των πολιτικών δεν μπορούν να ενδιαφέρουν μια κοινωνία, η οποία ζει σε συνθήκες ανασφάλειας. Η εφαρμογή δρακόντειων νόμων, αποτελεί το απαραίτητο αντίδοτο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλοι αυτοί που δεν σέβονται. Όλοι αυτοί που νομίζουν ότι είναι... μάγκες ή αυτόκλητοι... σωτήρες που με ρόπαλα, μολότοφ και ξυλοδαρμούς θέλουν να επιβάλλουν τη δική τους "δημοκρατική"... κανονικότητα!

          Η κοινωνία δεν θέλει να εκδικηθεί όλους αυτούς που την προκαλούν. Απαιτεί ωστόσο από την Πολιτεία ένα δίχτυ προστασίας. Και η προστασία αυτή θα έρθει όταν αποφασίσουμε να γίνουμε σοβαρό κράτος και όχι αναρχοκομμουνιστική, σταλινοφασιστική ή ναζιστική μπανανία! Τα πράγματα έχουν ξεφύγει. Ξέφυγαν από το πλαίσιο των κανόνων πειθαρχίας, ξέφυγαν λόγω του εκμαυλισμού της μέσης ελληνικής οικογένειας, ανατράπηκαν λόγω της προβληματικής έως ημι-διαλυμένης παιδείας. Οι νόμοι πρέπει να λειτουργούν αποτρεπτικά, παιδευτικά, διδακτικά, σαρωτικά. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι έχουν το... δικαίωμα να κάνουν ό,τι θέλουν, τότε πρέπει να γνωρίζουν ότι όλοι οι υπόλοιποι πολίτες απαιτούν αυστηρότητα. Χωρίς εκπτώσεις και χάρες. 

          Η κοινωνία δεν μπορεί να ανεχτεί τα... άγρια που ήρθαν να διώξουν τα,,, ήμερα. Εγκληματικές και τρομοκρατικές οργανώσεις, πρέπει να πάρουν την απάντηση που πρέπει. Το χειρότερο απ΄ όλα είναι να υπάρχουν πολίτες οι οποίοι νιώθουν απροστάτευτοι και ανά πάσα στιγμή είναι αποφασισμένοι να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους. Δεν θα γίνουμε ζούγκλα και πολύ περισσότερο δεν μπορεί η κοινωνία των υπεύθυνων και φιλήσυχων πολιτών να αποτελεί το μόνιμο θύμα των παραβατικών. Δεν μπορεί να ανεχτεί ψευτόμαγκες τραμπούκους και "δημοκράτες". Όποιος παραβαίνει τους κανόνες της οργανωμένης συμβίωσης καιξεπερνά τις "κόκκινες" γραμμές, πρέπει να καταλαβαίνει στην πράξη τι είναι να σου κόβεται ο... βήχας. Οι συνέπειες για κάθε κακοποιό στοιχείο πρέπει να είναι εκ των προτέρων γνωστές και άκρως παραδειγματικές. Επειδή έχουμε... παραγνωριστεί, μάλλον έχουν ωριμάσει οι συνθήκες, ώστε να ξαναγνωριστούμε. Δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο. Γιατί η δικτατορία των κακούργων, δεν μπορεί να καταλύσει τη Δημοκρατία των φιλήσυχων πολιτών... 

 

ΛΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

e-mail: loukas1972@gmail.com

Facebook: Λουκάς Γεωργιάδης, Loukas Georgiadis

Twitter: LoukGeorgiadis, loukas geo

LinkedIn: LOUKAS GEORGIADIS

Gallery

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια