H Ελληνική Επιτροπή Σπουδών Ν.Α Ευρώπης στο NStv
Στην εκπομπή " Ταξιδεύοντας στον Κόσμο " με τον Παναγιώτη Κωνσταντινίδη και από την συχνότητα του www.nstv.gr/nstvlive φιλοξενήθηκε η προέδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Επιτροπής Σπουδών Ν.Α Ευρώπης Κα Λίτινα Μαρία ,με θέμα : "Ελληνική Επιτροπή Σπουδών Ν.Α Ευρώπης".
Μας μίλησε για την Ελληνική Επιτροπή Σπουδών Ν.Α. Ευρώπης η οποία είναι ένα επιστημονικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1973 από σημαντικά πρόσωπα της επιστημονικής κοινότητας της εποχής εκείνης,(Καραγιαννόπουλος,Φραφγκίσκας,Ζέπος,Βασ.Παπούλια Σπέμτζας).
Σκοπός της ίδρυσής ήταν να φέρει κοντά όλους τους επιστήμονες,ερευνητές,σε μια δύσκολη περίοδο που δεν υπήρχε ελευθερία κινήσεων μεταξύ τους,ιδιαίτερα στις χώρες που καλύπτουν την Ν.Α.Ευρώπης δηλ. τα Βαλκάνια και την Ρωσία.Ετσι ώστε να έχουν την δυνατότητα να μπορούν να ανταλλάξουν απόψεις και να κάνουν γνωστό το ερευνητικό τους έργο.
Μας είπε οτι ο λόγος της ιδρυσης του Ελληνικού Κέντρου Σπουδών Ν.Α. Ευρώπης από την Ελληνική Επιτροπή Σπουδών Ν.Α. Ευρώπης, ήταν για να καλύψει το κενό της διδασκαλίας όλων αυτών των γλωσσών των χωρών της βαλκανικής και της ρωσικής. Αποτελόντας μια γέφυρα ανάμεσα στους λαούς και έναν τρόπο επικοινωνίας,μαθαίνοντας τις γλώσσες των γειτόνων μας.
Παλαιότερα είχε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών,Εθνικής Αμυνας καθώς και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.
Τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά και την διαμόρφωση του προγράμματος έχουν οι καθηγητές του Κέντρου.
Η διάρκεια τους είναι : από Οκτωβρη- Ιουνιο όπου μετά ακολουθούν εξετάσεις και δίδονται βεβαιώσεις σπουδών.
Τέλος η Κα Λίτινα μας μίλησε για το μεγάλο εκδοτικό έργο της Ελληνικής Επιτροπής Σπουδών Ν.Α. Ευρώπης.
Δείτε το βίντεο....
Σχόλια