Πολιτιστικά

H Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης του Δήμου Περιστερίου στο Nstvlive

γράφει ο Παναγιώτης Κωνσταντινίδης

Από την συχνότητα του www.nstv.gr/nstvlive και την εκπομπή "Ταξιδεύοντας στον Κόσμο" με τον Παναγιώτη Κωνσταντινίδη. Παρουσιάστηκε το εξής θέμα : Η  ΔΕΠΑΔΠ ( Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης του Δήμου Περιστερίου).Με καλεσμένους τον Κο Στέφανο Παπαδόπουλο  μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΠΑΔΠ ( Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης του Δήμου Περιστερίου), μαζί με τον Κο Φάνη Κάσσιο σκηνοθέτη και υπεύθυνο της Θεατρικής ομάδας της ΔΕΠΑΔΠ.

 

Ο Κος Παπαδόπουλος μας μίλησε για την ΔΕΠΑΔΠ πότε ιδρύθηκε ,το σκοπό της (είναι η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος πολιτιστικής ανάπτυξης της πόλης του Περιστερίου), για τα τμήματα που διαθέτει (Φωτογραφίας, Χειροτεχνίας, Κινηματογράφου, Κεντητικής, Ραπτικής, Αγιογραφίας, Ζωγραφικής, Θεάτρου, Αγγειοπλαστικής και Χορού) ,για τους κατοίκους του Περιστερίου.

Στα 2 χρόνια της πανδημίας, μας εξήγησε η προσπάθεια που έγινε να κρατηθεί η επικοινωνία με τους Δημότες , από απόσταση μέσω διαδικτύου (λειτουργώντας όλα τα εργαστήρια  με μαθήματα στις τέχνες) με σκοπό να πετύχουν το στοίχημα που είχαν βάλει να «λειτουργήσουν θεραπευτικά στις ψυχές των συμπολιτών».

Μας είπε επίσης ότι ο προγραμματισμός εκδηλώσεων για το 2022 και ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες αναμένεται πλούσιος από πλευράς μουσικών συναυλιών και θεατρικών παραστάσεων. 

Ο Κος Κάσσιος μας μίλησε για την Θεατρική Παράσταση που θα Παρουσιαστεί 10 με 12 Ιουλίου με αφορμή τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή με τίτλο « ΣΜΥΡΝΗ ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ», στην σκηνή του  Θεάτρου Φοίνικα στο Περιστέρι .

Σε σενάριο σκηνοθεσία του ίδιου με παρουσία πάνω στην σκηνή 70 ατόμων.

Τέλος μας είπε λίγα λόγια για το έργο ,καθώς κάποιες εκπλήξεις που θα δει ο κόσμος επί σκηνής.

Χορηγός Επικοινωνίας της παράστασης NSTV.GR

 

 

Gallery

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια