Εξαιρετική η εκδήλωση του 1st Free Throw Challenge από τις Ακαδημίες Μπάσκετ Γυναικών του Πανιωνίου
γράφει ο Ανδρέας Λεκάκης
Οι ακαδημίες μπάσκετ γυναικών του Πανιωνίου διοργάνωσαν την Παρασκευή 30 Ιουνίου το 1st Free Throw Challenge, έναν διαγωνισμό ελευθέρων βολών, στον οποίο συμμετείχαν κορίτσια από τα τμήματα των “κυανέρυθρων”. Ο διαγωνισμός αυτός, μάλιστα, διεξήχθη υπό το βλέμμα δύο ξεχωριστών καλεσμένων, του Λιβέρη Ανδρίτσου και του Αργύρη Καμπούρη, πρώην καλαθοσφαιριστών και μελών της εθνικής μας ομάδας που έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης το 1987. Τα κορίτσια του Ιστορικού είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τους δύο αυτούς σπουδαίους αθλητές και να ακούσουν τις συμβουλές τους, ενώ όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση έζησαν ξανά τις μοναδικές στιγμές του Ευρωμπάσκετ 1987 μέσω προβολής βίντεο.
Η τηλεόραση του Nstv δε θα μπορούσε να λείπει από μια τέτοια εκδήλωση και στην κάμερά μας μίλησαν οι πρωταθλητές Ευρώπης του 1987, με πρώτο τον Λιβέρη Ανδρίτσο, ο οποίος είπε: “Παρευρεθήκαμε σε μια όμορφη εκδήλωση με πολλά παιδιά και πολλούς γονείς, σε μία πολύ καλή προσπάθεια και σε μία περιοχή, όπως η Νέα Σμύρνη, που έχει μεγάλη ιστορία”. Στη συνέχεια ρωτήθηκε για τη γνώμη του αναφορικά με την κατάσταση στο ερασιτεχνικό μπάσκετ, απαντώντας: “Το ερασιτεχνικό μπάσκετ έχει αρκετά προβλήματα γιατί ενώ υπάρχει μία πολύ μεγάλη βάση παιδιών που ασχολούνται, λίγα φτάνουν να παίξουν στις εθνικές ομάδες και να πρωταγωνιστήσουν. Είναι όμορφο πάντως που πολλά παιδιά ασχολούνται με το άθλημα”. Τέλος, ο Λιβέρης Ανδρίτσος δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί στις μεγάλες στιγμές που έζησε με τους συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα ακριβώς 30 χρόνια πριν: “Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, αυτό που μένει είναι η αποδοχή από τον κόσμο και η αναγνωρισιμότητα που πήραμε μετά από αυτήν την επιτυχία. Μετά από το '87 ήρθαν πολλές επιτυχίες αλλά αυτή ήταν η πρώτη, η κυρίαρχη, αυτή που άγγιξε περισσότερο τον κόσμο”.
Από την πλευρά του, ο Αργύρης Καμπούρης είπε: “Οι άνθρωποι του Πανιωνίου που διοργάνωσαν αυτήν την εκδήλωση αξίζουν συγχαρητήρια. Είναι χαρά μας να μπορούμε να βρισκόμαστε κοντά στα παιδιά γιατί τους δίνουμε χαρά και έχοντας πάρει όλα αυτά τα χρόνια αγάπη και εκτίμηση πρέπει να την επιστρέψουμε σε αυτά. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρουν πως μετά από μια αποτυχία δε θα πρέπει να απογοητεύονται και να προσπαθούν συνεχώς για το καλύτερο”. Σε ερώτηση για το τι μπορεί να περνάει από το μυαλό ενός αθλητή όταν βρίσκεται σε ένα τόσο κρίσιμο σημείο όσο βρέθηκε ο ίδιος σε εκείνες τις τελευταίες βολές του τελικού του '87, μας απάντησε: “Δεν πρέπει να σκέφτεσαι γιατί θα σε κυριέψει το άγχος, όσο πιο λίγα πράγματα συνειδητοποιείς εκείνη την ώρα τόσο το καλύτερο για σένα”.
Με τη σειρά της, η Αθηνά Ζέρβα, υπεύθυνη προπονήτρια των ακαδημιών μπάσκετ γυναικών του Πανιωνίου, τόνισε: “Εμείς είμαστε χαρούμενοι όταν είναι χαρούμενα τα παιδιά και με τέτοιες εκδηλώσεις περνάμε σημαντικά μηνύματα. Ενισχύουμε το πνεύμα αλληλεγγύης και συνοχής όλων αυτών των παιδιών που ανταγωνίζονται αλλά και αγαπιούνται γιατί ανήκουν σε μία ομάδα, τον Πανιώνιο. Το μήνυμα που περνάμε εδώ είναι πως ανεξάρτητα σε ποιά θέση και πόσο παίζει ο καθένας, όλοι ανήκουμε σε μια ομάδα την οποία αγαπάμε και υπηρετούμε”.
Τέλος, ένας από τους προπονητές των ακαδημιών, ο Βασίλης Παπαπαναγιώτου, μας έδωσε μερικά στοιχεία για το κομμάτι των προπονήσεων: “Είμαστε στο γήπεδο καθημερινά, ενώ τα Σαββατοκύριακα έχουμε τους αγώνες. Είναι κάτι που το αγαπάμε πολύ και με τους ρυθμούς που έχουμε πλέον στην καθημερινότητά μας είναι πολύ σημαντικό να μπορείς κάθε μέρα να αφιερώνεις χρόνο στην προπόνηση. Δουλεύουμε πάνω στην εξέλιξη των κοριτσιών, τόσο ως αθλήτριες αλλά και ως άτομα που θα βγουν μετέπειτα στην κοινωνία”.
Σχόλια