Δημοτικά

Ένωση Γονεών και Κηδεμόνων Νέας Σμύρνης: ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ

Νέα Σμύρνη, 7 Απριλίου 2023

 

                                                 ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

                                                      ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ

 

     Χθες, η  Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Σμύρνης πληροφορήθηκε την ολιγόωρη διακοπή ρεύματος, από συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ, στο 5ο Νηπιαγωγείο και στα συστεγαζόμενα 3ο και 13ο Δημοτικά Σχολεία. Για την ως άνω απαράδεκτη και εχθρική προς την σχολική κοινότητα ενέργεια επικοινωνήσαμε άμεσα  με την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την παροχή των σχετικών εξηγήσεων. Η κ. Καραγιάννη απέδωσε το συμβάν σε λάθος της ΔΕΗ, εξαιτίας πρόσφατης αναπροσαρμογής των δόσεων της ρύθμισης και για αυτόν τον λόγο, όπως μας είπε, η παροχή ρεύματος αποκαταστάθηκε αμέσως.

    Εν συνεχεία, σήμερα το πρωί, σε μία προσπάθεια περαιτέρω ενημέρωσης και διερεύνησης του θέματος, συναντηθήκαμε με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Οικονομικών, κ. Συρίγο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, μας διαμηνύθηκε ότι πρόκειται για πρωτόγνωρο συμβάν και η εν λόγω ενέργεια αντιβαίνει, εκτός των άλλων, στη συμφωνία της ΚΕΔΕ με τη ΔΕΗ. Επιπλέον, λάβαμε εκ μέρους του, τη διαβεβαίωση περί σαφούς εντολής του ιδίου προς τις σχολικές επιτροπές να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς τις ΔΕΚΟ και, ως εκ τούτου, θα ζητήσει να ενημερωθεί γραπτώς για τους εν λόγω χειρισμούς τους.

  Δυστυχώς, όμως, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης η ΔΕΗ - των διευθυντών των παχυλών μισθών/bonus - έκοψε το ρεύμα σε άλλα τρία σχολεία της πόλης μας και συγκεκριμένα στο 6ο και στο 8ο Νηπιαγωγείο, καθώς και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο.

   Απευθύνουμε αυστηρή προειδοποίηση προς πάσα κατεύθυνση:

-  Να σταματήσει ΤΩΡΑ ο συνεχιζόμενος εμπαιγμός, οι φτηνές δικαιολογίες και η μικροπολιτική διαχείριση και η εκμετάλλευση των προβλημάτων της σχολικής κοινότητας!

-  Οι αρμόδιοι να προβούν σε όλες τις ενέργειες ώστε να μην κοπεί ξανά το ρεύμα στα σχολεία της Νέας Σμύρνης ούτε για ένα λεπτό!

-  Να αναλάβουν ΑΜΕΣΑ τις ευθύνες τους οι υπαίτιοι για την αναστάτωση που προκλήθηκε

  - χθες και σήμερα - στη σχολική κοινότητα της πόλη μας!

 

Το ΔΣ

Share this Post:

Συντάκτης Πέτρος Περιμένης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια