Κοινωνία

Έρχεται καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας. Δείτε την αίτηση που χρειάζεται και δημοσιεύουν τα Parapolitika.gr

Σε ανακοίνωση πλήρους περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών, την λειτουργία των τραπεζών με προσωπικό ασφαλείας αλλά και την υποβολή από πολίτες SMS (μηνυμάτων από το κινητό) προς συγκεκριμένο αριθμό όπου θα δηλώνουν -μέσω μίας ειδικής φόρμας- για το που θα κατευθύνονται, θα ανακοινωθούν απόψε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλία.

Πρόκειται για ενα σύστημα υποβολής SMS με συγκεκριμένες επιλογές (σ.σ. εργασία, σούπερ μάρκετ, φαρμακείο κ.λπ.) που είχε επεξεργαστεί με μυστικότητα το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο αριθμός θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο 13033 όπου θα αναγράφεται το όνομα και μια δήλωση του αιτούντος για τον σκοπό της μετακίνησή τους. Αν δηλαδή θα πηγαίνει στην εργασία του, για είδη πρώτης ανάγκης ή το φαρμακείο.

Κάθε σκοπός μετακίνησης θα έχει έναν κωδικό όπου και θα πληκτρολογείται. Στόχος της κυβέρνησης είναι με αυτόν τον τρόπο να σταματήσουν οι αναιτιολόγητες μετακινήσεις κι έξοδοι πολιτών που είχαν υπάρξει τις τελευταίες ημέρες.

Αυτή είναι η αίτηση που θα συμπληρώνουν οι πολίτες για τις μετακινήσεις τουςΑπό το απόγευμα της Παρασκευής το συγκεκριμένο σχέδιο βρίσκεται στη διάθεση του πρωθυπουργού, ο οποίος κατέληξε στην απόφαση για την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά και τη χθεσινή συμπεριφορά των πολιτών, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

Βεβαίως, θα πρέπει να υπάρξουν διευκρινίσεις σχετικά με τις μετακινήσεις που θα μπορούν να γίνονται π.χ. αν θα απαγορευτεί μια μικρή βόλτα ή με το αυτοκίνητο για κάποιον συγκεκριμένο προορισμό πέραν των παραπάνω.

Και τα ερωτήματα είναι πολλά για τις καθημερινές συνήθειες, για παράδειγμα για το αν θα μπορεί κάποιος να πάει στο σπίτι των υπερήλικων γονιών του ή να δει τα παιδιά του ή να βγάλει βόλτα τον σκύλο του.
Το παραπάνω μοντέλο χρησιμοποιείται στη Γαλλία με την υποβολή email όπου γίνεται αναφορά του σκοπού της μετακίνησης.

Αναπαράγουμε με πάσα επιφύλαξη...αν και το χρειαζόμασταν το μέτρο! που φυσικά θα χρειαστεί και διευκρινήσεις !!

πηγή https://www.parapolitika.gr/ellada/article/1042218/apokleistiko-auti-einai-i-aitisi-pou-tha-sublironoun-oi-polites-gia-tis-metakiniseis-tous/

και

https://www.parapolitika.gr/politiki/article/1042217/simera-i-katholiki-apagoreusi-kukloforias-me-sms-tha-enimeronoun-oi-polites-gia-tin-exodo-tous/

Gallery

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια