Κοινωνία

Εκδήλωση "Ιχνηλατώντας τη Νέα Σμύρνη – Ανακαλύπτοντας το Εύ ζήν"

Την Τετάρτη 08 Ιουνίου 2016 το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) Νέας Σμύρνης, σε συνεργασία με τον Δήμο Νέας Σμύρνης, στον Πολυχώρο «Γαλαξίας», υλοποίησε μια ξεχωριστή εκδήλωση με τίτλο: «Ιχνηλατώντας τη Νέα Σμύρνη – Ανακαλύπτοντας το Εύ ζήν» Την εκδήλωση προλόγισαν η Διευθύντρια του ΔΙΕΚ, Δρ Βασιλική Μπρίνια, και ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης. Στις ομιλίες τους επισημάνθηκε η σημασία του Ινστιτούτου για την κοινωνία, την οικονομία και ιδιαίτερα για την περιοχή. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Κρικρής, Νόρα Γαλανοπούλου, Στάθης Κούπας, Θοδωρής Καστόρης και εκπρόσωποι φορέων που σχετίζονται με την κατάρτιση και την περιοχή της Νέας Σμύρνης. Επίσης παρευρέθηκαν στην εκδήλωση η εκπρόσωπος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ κα Χονδρού και οι διευθυντές του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Σμύρνης κ. Ν. Σώκος και του ΕΚ Νέας Σμύρνης κ. Γ. Τζήμας.


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του προγράμματος Erasmus+ των εκπαιδευτών του Ινστιτούτου στην Λειψία της Γερμανίας: «Καινοτόμες Βιωματικές Μέθοδοι Διδασκαλίας που χρησιμοποιούνται στην Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Γερμανία: Η εμπειρία μας από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα».
Ακολούθησαν παρουσιάσεις έργων των καταρτιζομένων του Ινστιτούτου που σχετίζονται με την πόλη της Νέας Σμύρνης, όπως τα τουριστικά γραφεία, οι πλατείες, τα καταλύματα, τα μνημεία και
πολιτιστικά στοιχεία της πόλης. Οι παρουσιάσεις συμπληρώθηκαν με αφιέρωμα στα μνημεία της περιοχής σε μορφή ντοκιμαντέρ. Τα έργα παρουσιάστηκαν από εκπροσώπους ομάδων καταρτιζομένων των ειδικοτήτων:
Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού,
Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας,
Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής και
Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων (οι οποίοι ανέλαβαν και την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης).
Ακόμη στο ΔΙΕΚ Νέας Σμύρνης λειτουργούν οι ειδικότητες:
Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου-Φοροτεχνικού Γραφείου,
Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας,
Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ και
Τεχνικός Αισθητικής ποδολογίας – καλλωπισμού νυχιών και ονυχοπλαστικής.

Οι εκπαιδευτές των ειδικοτήτων περιέγραψαν τους στόχους των ειδικοτήτων εστιάζοντας στο γεγονός ότι το ΔΙΕΚ Νέας Σμύρνης διαμορφώνει αποφοίτους οι οποίοι διαθέτουν γνώσεις και δεξιότητες που είναι σημαντικές για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία και ιδιαίτερα έχουν διαμορφώσει μια υγιή επαγγελματική στάση στην κάθε ειδικότητα. Το γεγονός αυτό δίνει προστιθέμενη αξία στην εργασία τους και δημιουργεί σταθερές συνθήκες για την προσωπική ανάπτυξη του κάθε αποφοίτου και θετικές προοπτικές για το μέλλον της κοινωνίας και την οικονομίας σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.
Ο Δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κρικρής, στο κλείσιμο της εκδήλωσης, μας μετέφερε τον ενθουσιασμό του για το έργο που επιτελεί το ΔΙΕΚ Νέας Σμύρνης συνοψίζοντας την υποδειγματική συνεργασία του Ινστιτούτου με τον Δήμο και εξέφρασε την ευχή περαιτέρω συνεργασιών. 

Η εκδήλωση έκλεισε με τον χαιρετισμό του Υποδιευθυντή του Ινστιτούτου κ. Μιχελή και μουσική από πιάνο.

Δ.Ι.Ε.Κ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ,
Μηδείας & Κύπρου 21, Νέα Σμύρνη ΤΚ:17122, Τηλ: 210-9310401, FAX: 210-9338404
Email: grammateia@iek-n-smyrn.att.sch.gr , Website: http://iek-n-smyrn.att.sch.gr
 

Share this Post:

Συντάκτης Πέτρος Περιμένης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια