Πολιτιστικά

Εκλεισε με γιορτή ακόμη μια σχολική χρονιά στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης

Γράφει η Εριέλλα Χρυσού

 

Το 7ο Δημοτικό Σχολείο μαζί με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, ολοκληρώνοντας μια ακόμα σχολική χρονιά γεμάτη δραστηριότητες, διοργάνωσαν την εκδήλωση για την τελετή λήξης της χρονιάς 2016 – 2017.

Τα παιδιά, έχοντας παρουσιάσει τις δεξιότητες τους σε άλλες δραστηριότητες στις προηγούμενες εκδηλώσεις, αυτή τη φορά έδειξαν τις ικανότητες τους στο χορό, παρουσιάζοντας παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο τέως Δήμαρχος Γιώργος Κουτελάκης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Θεόδωρος Καστόρης, Άγγελος Σουρβίνος και Δημήτρης Πανταζής. Επίσης, παραβρέθηκαν και τραγούδησαν παιδιά που, όπως αναφέρθηκε, φιλοξενούνται από την «Ηλιαχτίδα», ενώ το www.nstv.gr ήταν χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ακολούθησε γιορτή με φαγητό και μουσική για τα παιδιά και τους γονείς, ενώ εντυπωσιακά πυροτεχνήματα στόλισαν τη βραδιά.

Στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr μίλησε η Μαρίνα Δεκούλου, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, τονίζοντας πως τα παιδιά είναι αυτά που αξίζουν το μπράβο για το όμορφο αποτέλεσμα. Είναι η έκτη χρονιά που το σχολείο και ο σύλλογος διοργανώνουν τη γιορτή αυτή, μια γιορτή που φέτος έκλεισε μια σειρά εκδηλώσεων όπου τα παιδιά έδειξαν τις γνώσεις που απέκτησαν στη μουσική, το χορό, το θέατρο, το σκάκι και τη ρομποτική. Συμπλήρωσε πως υπήρχαν και μερικές διακρίσεις στο σκάκι για τα παιδιά που έδειξαν έτσι τα κοφτερά τους μυαλά.

Ο Μάρκος Γιακουμόγλου, δάσκαλος χιπ-χοπ, ο οποίος συμμετείχε με την ελληνική αποστολή στη φετινή Eurovision, εξέφρασε τη χαρά του τόσο για τη συμμετοχή αυτή σε ένα τόσο σημαντικό για τους καλλιτέχνες θεσμό, όσο και για τη δυνατότητα που έχει να δουλεύει με μικρά παιδιά, καθώς έτσι «γίνεται και αυτός παιδί». Τόνισε πως τα παιδιά δούλεψαν σκληρά και χάρη στις πολλές πρόβες αλλά και στο ταλέντο τους παρουσίασαν ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα, ενώ είναι η πρώτη χρονιά δούλεψε με παιδιά και μάλιστα εθελοντικά, όπως συμπλήρωσε.

Ο Διευθυντής του σχολείου Γιώργος Γουρναρόπουλος αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις και στις γιορτές που γίνονται σε όλη τη διάρκεια της χρονιά, εξηγώντας πως η γιορτή αυτή είναι το αποκορύφωμα με το οποίο εύχονται «καλό Καλοκαίρι». Μίλησε για το καλό αποτέλεσμα όλων των εκδηλώσεων το οποίο οφείλεται όχι μόνο στα παιδιά, αλλά και στους εξαιρετικούς εκπαιδευτικούς που τα αναλαμβάνουν στις δραστηριότητές τους αυτές, και τους οποίους επιλέγει με μεγάλη προσοχή ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. Τόνισε πως η εμπιστοσύνη χτίζεται δύσκολα, όμως μετά από χρόνια που δουλεύουν μαζί, εκπαιδευτικοί και γονείς, έχουν μάθει τον τρόπο και αυτό συμβάλλει στο αποτέλεσμα.

Τέλος, ο Δημήτρης Πανταζής, Δημοτικός Σύμβουλος, εκδότης της εφημερίδας «Φωνή της Νέας Σμύρνης» και χορηγός της εκδήλωσης, εξήγησε πως ένας από τους λόγους που παραβρίσκεται κάθε χρόνο στην τελετή της αποφοίτησης είναι γιατί είναι συναισθηματικά συνδεδεμένος με το σχολείο, με το Διευθυντή Γιώργο Γουρναρόπουλο να είναι ο δάσκαλός του 27 χρόνια πριν. Ταυτόχρονα όμως, όπως τόνισε, υπάρχει και το αίσθημα ευθύνης, αφού είναι Δημοτικός Σύμβουλος και πλέον Γραμματέας στο διοικητικό συμβούλιο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής. Θεώρησε πως οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων βοηθάνε τα σχολεία να γίνουν καλύτερα κάνοντας εξαιρετική δουλειά και μαθαίνοντας τα παιδιά να είναι ομαδικά αλλά και να αποκτούν δεξιότητες τόσο πνευματικές όσο και σωματικές.

Gallery

Share this Post:

Συντάκτης Εριέλλα Χρυσού

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια