Πολιτιστικά

Εκδήλωση Επιμνημόσυνης Δέησης για την Γενοκτονία από την Ενωση Ποντίων ''Η Μαύρη Θάλασσα''

Γράφει η Εριέλλα Χρυσού
 
Στην πλατεία Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού στην άνω Νέα Σμύρνη η Ένωση Ποντίων η «Μαύρη Θάλασσα» διοργάνωσε εκδήλωση με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων για την 19η Μαΐου, ημέρα αφιερωμένη στη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων. Ακολούθησε ομιλία της προέδρου της ένωσης Ράνιας Χρυσοχοΐδου και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του δήμου, εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.
Στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr μίλησε ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άγγελος Σουρβίνος, ο οποίος δήλωσε συγκινημένος λόγω της ημέρας και της εκδήλωσης και τόνισε πως παρόμοιες εκδηλώσεις πρέπει να συνεχίσουν να γίνονται και πως ο κόσμος πρέπει «να καταλάβει τι εστί ιστορία».
Η Ράνια Χρυσοχοΐδου τόνισε πως αγώνας για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων συνεχίζεται και ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς. Εξήγησε πως έχουν βρεθεί πολλές μαρτυρίες και στοιχεία που αναφέρονται στις αγριότητες που διαπράχτηκαν εκείνη την εποχή όχι μόνο εις βάρος των Ποντίων αλλά και άλλων χριστιανικών πληθυσμών. Τέλος, αναφέρθηκε στη μεγάλη εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αμύνης στις Στήλες του Ολυμπίου Διός και στην οποία συμμετείχε και η Ένωση Ποντίων η «Μαύρη Θάλασσα».

Share this Post:

Συντάκτης Εριέλλα Χρυσού

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια