Ξανά ''διπλός'' Τσιάπης στέλνει το Δημαρχείο στο...''Μινέττα''

Ακόμη μια φορά με την 'διπλή' ψήφο του Προέδρου Παναγιώτη Τσιάπη ''κλείνει'' προς την Δημοτική Αρχή ένα θέμα που ταλαιπώρησε ιδιαίτερα το μήνα Νοέμβριο τόσο τους Δημοτικούς Συμβούλους όσο και την κοινωνία, αυτό του νέου Δημαρχείου στο «Μινέττα». Αλλωστε είναι γνωστό το -από τον νόμο-διπλό βάρος της ψήφου του Προέδρου σε περίπτωση ισοψηφίας και φυσικά η καταμέτρησή της ως διπλή...

Ετσι και ενώ ο Δήμαρχος αποφάσισε να ενοικιάσει 3 ορόφους του κτηρίου «Μινέττα» -επί της λεωφόρου Συγγρού- και όχι όλο το κτήριο όπως είχε παλαιότερα προτείνει (η αναλογία ενοικίου είναι ίδια φυσικά στο ενοίκιο ανά όροφο), η Αντιπολίτευση, όλη μαζί πάλι, έκανε διαδικαστικά τα αδύνατα δυνατά το θέμα να μην ''κλείσει'' στην οικονομική επιτροπή όπως προβλέπει ο νόμος και επιθυμούσε ο Δήμαρχος, αλλά να έρθει για συζήτηση και ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ακυρώθηκαν 2-3 συνεδριάσεις καθώς, σωστά, ολόκληρη η Αντιπολίτευση σκλήρυνε τη στάση της τελικά και με καθολική και νόμιμη αποχή, με τον Δήμαρχο τελικά να φέρνει το θέμα προς συζήτηση ΜΟΝΟ, στο τελευταίο Συμβούλιο. Άλλωστε σύμφωνα με τον νόμο δεν είχε καμία υποχρέωση να φέρει το θέμα σε ψηφοφορία.

Έγινε ξεκάθαρο κατ επανάληψη πως η Δημοτική Αρχή δεν γνωρίζει επακριβώς και γραπτώς -καμία μελέτη μετεγκατάστασης δεν έγινε με το θέμα να έχει κλείσει πριν 3-4 εβδομάδες στην Οικονομική Επιτροπή- πόσοι όροφοι του παρόντος Δημαρχείου θα μεταφερθούν στους αντίστοιχους 3 ορόφους «Μινέττα», με αποτέλεσμα κανείς να μην μπορεί να υπολογίσει το όποιο όφελος της μεταφοράς από πλευράς ενοικίων που θα σταματήσουν να πληρώνονται, έτσι ώστε να μπορεί να μιλήσει με ασφάλεια για το τελικό κόστος ενοικίου «Μινέττα», του οποίου το μίσθωμα ανά όροφο φτάνει τα 100,000 ευρώ το χρόνο κατά μέσον όρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Δημοτική Αρχή Τζουλάκη-Λαρίσση γνωρίζοντας προφανώς πως έχει απολέσει την πλειοψηφία, επ ουδενί δεν θα έφερνε το θέμα προς ψήφιση καθώς θα το ''έχανε''. Όμως, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, 2 αποχωρήσεις συμβούλων τις αντιπολίτευσης που ίσως δεν σκέφθηκαν πως ο πονηρός Δήμαρχος απουσία αυτών θα έχει 19 συμβούλους (ο Αλέξανδρος Ζαβός από την συμπολίτευση απουσίαζε) όσους δηλαδή και η Αντιπολίτευση, θα δεχόταν να γίνει ψηφοφορία.

Ετσι λοιπόν με ισοψηφία 19-19 και ΞΑΝΑ την διπλή ψήφο του Προέδρου Τσιάπη, το θέμα Μινέττα, με την ελλιπέστατη ενημέρωση και με πολλές καταγγελίες για ''κορυφαίο οικονομικό σκάνδαλο και φωτογραφικό διαγωνισμό'' (Δημοτικό Συμβούλιο 30 Οκτωβρίου 2019, Κουτελάκης) έκλεισε θετικά για την Δημοτική Αρχή.

Ο Δήμαρχος δεν έπεισε κανένας από την Αντιπολίτευση απλά διότι δεν είχε τίποτε χειροπιαστό αλλά και τίποτε προφορικά δεσμευτικό, ενώ λογικά είχε το χρόνο από την ημέρα απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής μέχρι το Συμβούλιο του Δεκεμβρίου να παρουσιαστεί μια πλήρη μελέτη, η έστω στοιχεία αυτής...

Έπεισε όμως τον...Τσιάπη και μάλιστα ''2 φορές''!!!!, αλλά φυσικά έπεισε και τους υπόλοιπους 17 Δημοτικούς Συμβούλους του (συμπεριλαμβανομένων και των ΣΑΡΔΙΑΝΟΥ, ΚΟΥΚΑ,ΛΑΡΙΣΣΗ,ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ,ΒΟΛΙΚΑ) για το ''καλώς έχει'' της μετακόμισης αλλά και για το οικονομικό της κόστος σε ετήσια βάση.

Επίσης -αν αυτό ανακουφίζει τον Πρόεδρο Τσιάπη που ξανά πήρε επάνω του ένα τόσο σοβαρό θέμα- ο Δήμαρχος έπεισε και την Ιωάννα Καρυοφύλλη να επιστρέψει για να ψηφίσει καθώς είχε αποχωρήσει, διότι μόνο έτσι θα ήταν εφικτό το 19-19.

Αξίζει να ΞΑΝΑ δει η κοινωνία της Νέας Σμύρνης στο παρακάτω βίντεο τις δηλώσεις του Προέδρου Τσιάπη σε προηγούμενη συνεδρίαση (πριν την ψηφοφορία του «Μινέττα») για να επιβεβαιωθούν -παρά τις αντίθετες ''προειδοποιήσεις'' Τσιάπη- τόσο οι πολιτικές αντοχές του Προέδρου, όσο και η ακούραστη αποδοχή του να έχει στους ώμους του το πολιτικό βάρος του αποτελέσματος σοβαρότατων επιλογών όπως του «Μινέττα» αλλά και της μη μείωσης οριζοντίως των δημοτικών τελών στην Νέα Σμύρνη.

Άλλωστε είπαμε τα "φαρδομάνικα είναι για τους παπάδες".

Και για να κλείσουμε το «Μινέττα» ,  Νομιμότητα Συμπολίτευσης εναντίον Νομιμότητας Αντιπολίτευσης = ''Διπλή'' ψήφος Προέδρου Τσιάπη...

 

 

 

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια