Δημοτικά

Δημοτικό Συμβούλιο Ιανουαρίου. Τι αποφάσισαν για τον Άτταλο !

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 31-12-2018 στο θέμα της αγοράς της αίθουσας του Κινηματογράφου Άτταλος από τη Δημοτική Αρχή, η συζήτηση κινήθηκε, πέραν του θέματος της αγοράς, και στη χρήση του κτιρίου από το Δήμο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η νεοσύστατη παράταξη «Ανατροπή στην Πόλη  - Δημοτική Κίνηση Νέας Σμύρνης» η οποία στηρίζεται από τη ΛΑΕ, διά του εκπροσώπου της και υποψήφιου Δημάρχου Γιώργου Οικονόμου, έχοντας μαζέψει τριακόσιες (300) υπογραφές πολιτών, ζήτησε επίσημα, εάν ο χώρος αγοραστεί από το Δήμο, να παραμείνει κινηματογράφος.

Από την αντιπολίτευση, η «Ποιότητα Ζωής» του Γιώργου Κουτελάκη κατέθεσε πρόταση σύμφωνα με την οποία ο χώρος πρέπει να αποκτηθεί από το Δήμο και να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά ως κινηματογράφος.

Η «Στροφή Νέας Σμύρνης», η οποία στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ, ήταν γενικότερα αρνητική στην εισήγηση της αγοράς για πολλούς λόγους μεταξύ των οποίων το οικονομικό τίμημα και η χρήση του ως κυρίως πολιτιστικού πολυχώρου, όπως είναι η πρόταση της Δημοτικής Αρχής.

Ο Άγγελος Βρεττός, εκπροσωπώντας τη «Λαϊκή Συσπείρωση» που στηρίζεται από το ΚΚΕ, είδε περισσότερα οφέλη από ότι αρνητικά στοιχεία στην εισήγηση του Δημάρχου με αποτέλεσμα να την ψηφίσει.

Τέλος, η «Πόλη Ανάποδα» μέσω του εκπροσώπου της Γιάννη Φραγκούλη, στην τοποθέτηση δήλωσε πως είναι θετική μία αγορά από το Δήμο, καθώς και η χρήση του συγκεκριμένου χώρου ως πολυχώρου πολιτισμού, υπό την προϋπόθεση ο Δήμος να μην εκμεταλλευθεί τις δυσκολίες που ισχυρίζεται πως αντιμετωπίζει ο επιχειρηματίας στην έκδοση της άδειας.

Ο Δήμαρχος δήλωσε μεταξύ άλλων πως πιθανόν δεν θα έφερνε της αγοράς εάν δεν μπορούσε να λειτουργήσει ως πολιτιστικό κέντρο. Ως προς το θέμα της χρήσης του χώρου ως κινηματογράφο, ναι μεν έδειξε ότι δεν το αποκλείει, αλλά με πολλά μπορεί, ίσως και αν.

Συμπερασματικά, η μόνη παράταξη η οποία ζήτησε αποκλειστική χρήση του χώρου ως κινηματογράφο ήταν η παράταξη του Γιώργου Κουτελάκη.

Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής, η οποία επί της ουσίας προφανώς συμπεριλαμβάνει και τις δηλώσεις του Δημάρχου, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.  Δείτε το βίντεο απόσπασμα των δηλώσεων του Δημάρχου που ακολουθεί.

 

Gallery

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια