Δημοτικά

Δήμος Νέα Σμύρνης: θέλουν να δουλεύουν λιγότερο και να αμείβονται τα ίδια;

Με πιθανές απειλές ο Σύλλογος Εργαζομένων Νέας Σμύρνης πριν μερικές μέρες απευθύνθηκε στον δήμαρχο Τζουλάκη,αν δεν αφαιρεθεί από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Στάθη Κούπα η αρμοδιότητα του να μειώνει τις υπερωρίες της καθαριότητας

Σε επικοινωνία με τον αντιδήμαρχο, εξήγησε ότι " ενώ υπήρχε συγκεκριμένος προϋπολογισμός για όλες τις κατηγορίες(μόνιμοι, αορίστου, Συμβασιούχοι) κάπου έχασαν (σ.σ οι υπάλληλοι καθαριότητας) τον λογαριασμό στη κατηγορία των μονίμων! διότι με την 3Κ προκήρυξη ήλθαν στο δήμο 22 περίπου μόνιμοι ακόμη. Και ενώ θα έπρεπε να έχει ελαττωθεί ο αριθμός των υπερωριών (διότι ουσιαστικά το ίδιο έργο μοιράστηκε σε περισσοτέρους ανθρώπους) άρχισαν να βάζουν υπερωρίες και στους νέους, χωρίς όμως να περικοπεί ο αριθμός των παλιών. Ήταν λοιπόν φανερό ότι θα έβγαιναν έκτος προϋπολογισμού. Αυτό σημαίνει ότι είτε έπρεπε να εξορθολογισθούν οι αριθμοί, είτε με αυτόν το ρυθμό τον ΝΟΕ και ΔΕΚ πολλοί δεν θα έπαιρναν καθόλου!"

Με άλλα λόγια, το έργο της καθαριότητας αντί να γίνεται καλύτερο και αποδοτικότερο με την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού κοστίζει ακόμα παραπάνω, αφού στην πόλη δεν βιώνεται έμπρακτα η βελτίωση της αποκομιδής των σκουπιδιών. Πέραν αυτού από τα λεγόμενα του Κούπα προκύπτει ότι οι υπερωρίες "μοιράζονται" (από ποιούς;) χωρίς σεβασμό στον προϋπολογισμό και στα χρήματα των δημοτών.

Ο αντιδήμαρχος Κούπας, συνέχισε με στοιχεία αναφέροντας τους κωδ του προϋπολογισμού 20.6022.0001 και 20.601.0001 που περιγράφουν την κατάσταση των υπερωριών των εργαζομένων καθαριότητας σύμφωνα με την τελευταία αναμόρφωση. Σε τέτοια στοιχεία η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ήταν ελλιπής τουλάχιστον, αναλωνόμενη κυρίως σε απειλές "Την επόμενη φορά, το Σωματείο θα προβεί σε πιο δραστικές και ριζοσπαστικές λύσεις!" (δηλαδή δεν θα μαζεύουν τα σκουπίδια ή θα κλείσουν τον δήμο κάνοντας την ζωή των δημοτών ακόμα πιο δύσκολή εν μέσω COVID-19.

Μένει να δει η κοινωνία αν ο δήμαρχος Τζουλάκης υποκύψει σε τέτοιου είδους πιθανές απειλές

Share this Post:

Συντάκτης Πέτρος Περιμένης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια