Κοινωνία

Για τα έργα στην οδό Ομήρου στην Νέα Σμύρνη: Πολλοί οι προβληματισμοί...

γράφει ο Θ.Καστόρης

Δημοτικός Σύμβουλος - Αντιπολίτευση ''Ποιότητα Ζωής''

Είναι σίγουρο ότι όταν γίνεται ένα μεγάλο έργο στο κέντρο της πόλης δημιουργούνται προβλήματα. Προβλήματα όμως που η δημοτική αρχή θα πρέπει με σωστό προγραμματισμό και οργάνωση να ελαχιστοποιήσει για να διευκολύνει τους κατοίκους στην καθημερινότητα τους, αλλά και τα καταστήματα στη λειτουργία τους.Στα πλαίσια αυτά οι παρακάτω προβληματισμοί:

1) Γιατί ο Δήμαρχος έβαλε χρονικό διάστημα παράδοσης του έργου τα 2 χρόνια και όχι 6 μήνες,όπως του προτείναμε, για ένα τέτοιο έργο στο κέντρο της πόλης? Υπάρχουν και τι ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ πίσω από ένα τέτοιο χρονικό "ξεχείλωμα " του έργου?

2)Γιατί έστω και έτσι δεν καταθέτει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα του έργου, όπως ο ίδιος είχε δεσμευτεί, να γνωρίζουμε όλοι την ακριβή εξέλιξη του έργου και κυρίως να μπορέσουν τα καταστήματα να προγραμματίσουν τις προμήθειες τους?

3) Γιατί την ώρα ακριβώς που περιορίζονται οι λωρίδες κίνησης στην Ομήρου, αντιδρομεί την Μ.Αλεξάνδρου, οδό που θα μπορούσε να απορροφήσει μέρος της κίνησης? Γιατί τώρα η κίνηση αυτή? Ποιους εξυπηρετεί?

 4) Γιατί δεν ξεκίνησε νωρίτερα το έργο ώστε να εκμεταλλευτεί την μειωμένη κίνηση του καλοκαιριού? 5) Γιατί μετά την έκπτωση του 70% που δόθηκε από τον εργολάβο για το έργο δεν ζητάει ο Δήμαρχος από την περιφέρεια να προχωρήσει και να μας ενημερώσει, όπως ο νόμος ορίζει,σε έλεγχο και τεκμηρίωση της τεράστιας έκπτωσης, ώστε να εξασφαλιστεί ότι μετα από τόση ταλαιπωρία και τόσο ξοδευμένο χρήμα θα έχουμε πράγματι ένα έργο με τα βιοκλιματικά και αισθητικά στοιχεία που αρχικά έχουν σχεδιαστεί? ΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ?

6) Απαιτείται στενή εποπτεία και απο το Δήμο κατά την εκτέλεση του έργου, έστω και αν χρηματοδοτείται απο την περιφέρεια, γιατί είναι έργο που επηρεάζει τη ζωή μας και αφορά την πολη μας. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ.

 

Καστόρης Θόδωρος Δημοτικός Σύμβουλος

Gallery

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια