Πολιτιστικά

Διασκέδασε πολύς κόσμος στην Πολιτιστική Εκδήλωση της ''Χοροέκφρασης'' στον Δήμο Αργηρούπολης-Ελληνικού

Γράφει η Εριέλλα Χρυσού

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αργυρούπολης «Χοροέκφραση» παρουσίασε στην αίθουσα «Μίκης Θεοδωράκης» την εκδήλωση με τίτλο «Ο Γύρος του Χρόνου σε 365 Μέρες» αφιερωμένη σε ήθη, έθιμα και χορούς από πολλά μέρη της Ελλάδας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μασσάρων Ρόδου «το Καμειρί» και ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Μηνάς» Κερατσινίου.

Η Κορίνα Θεοδώρου, Αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης και Αντιπρόεδρος του συλλόγου, μίλησε στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr, τονίζοντας πως το γεμάτο θέατρο έδειξε πως ο κόσμος ανταποκρίθηκε στην παράδοση, εκφράζοντας τη χαρά της που μεγάλο μέρος του κοινού ήταν νεαρής ηλικίας.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Μασσάρων Ρόδου «το Κεμειρί» Παναγιώτης Μαστροσαββάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στη «Χοροέκφραση» που μέσα από την εκδήλωση αυτή ήταν δυνατή η παρουσίαση εθίμων και χορών της Ρόδου, εκφράζοντας την πεποίθησή του πως μέσα από το έργο του συλλόγου του διδάσκονται οι νεότεροι, ώστε να βρεθούν αντικαταστάτες για τη συνέχιση της διατήρησης των παραδόσεων.

Ο διδάσκαλος παραδοσιακών χορών Ιάκωβος Φτάκλας τόνισε πως η παράδοση της Ρόδου είναι ιδιαίτερα πλούσια με πολλούς χορούς, διαφορετικούς από περιοχή σε περιοχή, ενώ οι νέοι ενδιαφέρονται ιδιαίτερα να τους μάθουν ώστε να συνεχίσουν την παράδοσή του νησιού τους.

Gallery

Share this Post:

Συντάκτης Εριέλλα Χρυσού

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια