Κοινωνία

Διαμαρτυρία στη Νέα Σμύρνη για πλειστηριασμούς δύο σπιτιών

Η Σ.Α. από την Πρέβεζα και ο Γ.Ν. από την Αρτέμιδα κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο με το κίνημα κατά των πλειστηριασμών να απευθύνει κάλεσμα για την προστασία τους.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών και άλλες συλλογικότητες καλούν σε συγκέντρωση σήμερα, στις 12.30, έξω από τα γραφεία της Cepal Hellas στην Λεωφόρο Συγγρού 209-211, στη Νέα Σμύρνη.

Πρόκειται για μία από τις 19 Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων, «κόκκινων» δανείων δηλαδή, (οι λεγόμενες servicers), που ωφελούνται από την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου με τη οποία τους δίνεται η δυνατότητα να βγάζουν σε πλειστηριασμό σπίτια που αποτελούν πρώτη κατοικία και να προβαίνουν σε πράξεις εκτέλεσης ως δικαιούχοι διάδικοι για λογαριασμό των funds.

Η τρομακτική σε περιεχόμενο και πρωτοφανής σε ταχύτητα κρίση του Ανώτατου Δικαστηρίου (με ψήφους 56 έναντι 9) έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από όλο το πολιτικό φάσμα.

Κι αυτό γιατί επιφέρει τον κίνδυνο να βγουν στο σφυρί με συνοπτικές διαδικασίες 700.000 ακίνητα, αξίας 45 δισ. ευρώ, ενώ οι δανειολήπτες δεν θα έχουν επί της ουσίας τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης με την εκάστοτε εταιρεία.

Η απόφαση για τη νομιμοποίηση των servicers σε πλειστηριασμούς ακινήτων καθαρογράφηκε το ίδιο αστραπιαία όσο ελήφθη (Βλ. Το ντοκουμέντο... εκτέλεσης των δανειοληπτών).

Ωστόσο, η μειοψηφούσα άποψη τεκμηριώνει ότι δεν μπορεί να επιλέγονται κατά βούληση διατάξεις από διαφορετικούς και μάλιστα αλληλοαποκλειόμενους νόμους επειδή η εκτελεστική εξουσία αποφάσισε και πάλι να πετάξει το μπαλάκι στη Δικαιοσύνη

Διαμαρτυρία κατά των πλειστηριασμών σε συμβολαιογραφικό γραφείο από την Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών, Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021.

EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Πηγή από: https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/379235_diamartyria-sti-nea-smyrni-gia-pleistiriasmoys-dyo-spition
Share this Post:

Συντάκτης Πέτρος Περιμένης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια