Κοινωνία

Δεν έχεις απογραφεί; Δες τι μπορείς να κάνεις.

Παράταση της Απογραφής Πληθυσμού-κατοικιών έτους 2021

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021, η οποία διενεργείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) σε ολόκληρη τη Χώρα, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Όσοι δεν μπόρεσαν, για οποιονδήποτε λόγο, να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα απογραφούν από τον Απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

Τρόπος διενέργειας της απογραφής

• Ο Απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ επισκέπτεται κάθε κατοικία που δεν απογράφηκε ηλεκτρονικά εφαρμόζοντας υποχρεωτικά τα εκάστοτε ισχύοντα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

• Αν το νοικοκυριό επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης, η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου θα γίνει είτε εντός είτε εκτός της κατοικίας, τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Στο τέλος της συνέντευξης θα δοθούν και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.

• Αν το νοικοκυριό δεν επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης:

- Ο Απογραφέας θα αφήσει το έντυπο ερωτηματολόγιο στο νοικοκυριό και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα παραλαβής του συμπληρωμένου ερωτηματολογίου, οπότε και θα δώσει και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν

ή

- Ο Απογραφέας θα κλείσει τηλεφωνικό ραντεβού για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, με τηλεφωνική συνέντευξη και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα που θα παραδώσει τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.

Κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, οι Απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ φέρουν, εκτός από την αστυνομική τους ταυτότητα, ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ.

Στην περιοχή του Δήμου Νέας Σμύρνης βρίσκεται η Εποπτεία Νέας Σμύρνης – Δάφνης – Υμηττού, η οποία καλύπτει την Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Νέας Σμύρνης. Το γραφείο της Εποπτείας Νέας Σμύρνης – Δάφνης – Υμηττού βρίσκεται στην οδό 2ας Μαΐου 8, 3ος όροφος (Κεντρική Πλατεία Νέας Σμύρνης) και τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 210 9330944 και 210 9337830, όπου μπορείτε να απευθύνεστε για οποιοδήποτε θέμα σχετίζεται με την απογραφή στον Δήμο Νέας Σμύρνης, καθώς και στο email της εποπτείας epopteia71@statistics.gr.

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στην Απογραφή είναι υποχρεωτική και τα στοιχεία που συλλέγονται είναι εμπιστευτικά, δεν διαβιβάζονται ή κοινοποιούνται σε οποιονδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα και χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων.

Στο πλαίσιο αυτό θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό, για την επιτυχή έκβαση της διαδικασίας συλλογής των στοιχείων των Γενικών Απογραφών, η συνδρομή και η υποστήριξη των πολιτών/κατοίκων του Δήμου Νέας Σμύρνης για το σημαντικό έργο των Γενικών Απογραφών που διενεργείται από την ΕΛΣΤΑΤ μέχρι τέλους του έτους.

ενημέρωση από Γραφείο Τύπου Δήμου Ν.Σμύρνης

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια