Δημοτικά

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ν. Σμύρνης για τα Προκάτ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ       ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ   Ν. ΣΜΥΡΝΗ  8  Σεπτεμβρίου 2021
 Π.Ε.  ΝΕΑΣ  ΣΜΥΡΝΗΣ                                                                  
 « Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ  ΣΜΥΡΝΗΣ »                                                                                    ΑΡ. ΠΡΩΤ: 651
Πληροφορίες: Καραμπά Σοφία τηλ. 6943 879575           
Στεφάνου Αχιλλέας:             6934 96252
 http://syllogospensmyrnis.weebly.com/                                  
syllogosnsm@gmail.com
                                           ΔΙΧΡΟΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

                                                                           ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ;

Τέλος χρόνου. Τέλος αντοχής! Τέλος ανοχής!

Το πρώτο κουδούνι για τη Δίχρονη Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση στη Νέα Σμύρνη, θα χτυπήσει σε 6 ημέρες.

Τι θα δουν τα παιδιά των νηπιαγωγείων, πολλά από τα οποία πηγαίνουν για πρώτη φορά στο σχολείο;

  • Θα δουν 2 (+1 μικρή) έτοιμες και όμορφες αίθουσες-παράρτημα του 7ου Νηπιαγωγείου, να τα περιμένουν. Μόνο που…αυτές οι αίθουσες βρίσκονται στο ΕΠΑΛ, πάνω από 1200 μ απόσταση από το 7ο Νηπιαγωγείο (που βρίσκεται Κράτητος και Αποστολάκη) στο οποίο ανήκουν. Θα πρέπει κάθε μέρα, να μπαίνουν σε σχολικό λεωφορείο για να πάνε στο σχολείο τους! Σχολικό λεωφορείο, για το οποίο, παρόλο που η Περιφέρεια ενέκρινε τη χρηματοδότηση, δεν ξέρουμε ακόμη πότε θα δρομολογηθεί και το διάστημα αυτό θα πρέπει να το καλύψει ο Δήμος.

Αυτό ήταν το καλύτερο που μπόρεσε να κάνει ο Δήμος Νέας Σμύρνης, τέσσερα χρόνια τώρα, από την ψήφιση του νόμου για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής αγωγής και εκπαίδευσης!  

  • Θα δουν δύο έτοιμες και όμορφες αίθουσες- παράρτημα του 4ου Νηπιαγωγείου να τα περιμένουν (από Ευξείνου Πόντου 171, το παράρτημα βρίσκεται στην Αγνώστων Μαρτύρων 88). Μόνο που…αυτές οι αίθουσες προϋπήρχαν, ανήκαν στον 2ο Βρεφονηπιακό Σταθμό, του οποίου τα παιδιά μετακινήθηκαν...
  • Θα δουν ένα οικόπεδο με 4 ή 5 (άγνωστο ακόμη) ΠΡΟΚΑΤ αίθουσες στην πλατεία Δέγλερη, χωρίς διαμόρφωση αυλής, χωρίς χώρο παιχνιδιού.

Εκεί θα μετακινούνται τα παιδιά του 11ου Νηπιαγωγείου (Κιουπετσόγλου 14), με σχολικό λεωφορείο το οποίο περιμένουμε και ελπίζουμε να δρομολογήσει ο Δήμος όπως υποσχέθηκε, αφού η Περιφέρεια δεν ενέκρινε τη χρηματοδότηση!

 Τέσσερα χρόνια τώρα, ο Δήμος Νέας Σμύρνης δεν βρήκε άλλη λύση!

  • Θα δουν να τα περιμένει μια «προσωρινή της προσωρινής» κατασκευή, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΕΠΑΛ,  η οποία χωρίζεται πρόχειρα στα 4. Δεν θα δουν 2 έτοιμες και διαμορφωμένες αίθουσες ΠΡΟΚΑΤ στη Μηδείας ούτε 2 έτοιμες και διαμορφωμένες αίθουσες ΠΡΟΚΑΤ στην αυλή του 1ου Βρεφονηπιακού Σταθμού. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΕΣ!

Σίγουρα, η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή.

Υπεύθυνος γι αυτή την κατάσταση είναι ο Δήμος Νέας Σμύρνης και συγκεκριμένα οι Υπεύθυνοι Παιδείας.

  • Παρά τις πιέσεις και εκκλήσεις του Συλλόγου μας, οι 9 ΠΡΟΚΑΤ αίθουσες, αν και είχαν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, με 777.280,32 € από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και η έγκριση έχει δοθεί από τις 02-06-2020, τα έργα ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2021!
  • Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε, καμιά μέριμνα δεν υπήρξε να βρεθούν και άλλες αίθουσες έτσι ώστε να γίνει σωστή γεωγραφική κατανομή, με αποτέλεσμα, σήμερα, οι μικροί μαθητές να υποχρεώνονται να μετακινηθούν σε μεγάλες αποστάσεις.
  • Σε όλη τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, εκφράζαμε γραπτά και προφορικά την αγωνία μας, την έντονη διαμαρτυρία και ανησυχία μας για την καθυστέρηση των έργων. Από τη μεριά του Αντιδημάρχου Παιδείας υπήρχε πάντα μεγάλος εφησυχασμός ότι όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους. Ακόμη και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, της 30/08/21, η Δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε πως με το ξεκίνημα της χρονιάς στις 13 Σεπτέμβρη, όλα θα είναι έτοιμα, όλα τα νήπια και προνήπια της Νέας Σμύρνης θα έχουν σχολική στέγη.

Σήμερα, βρισκόμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση, που απαιτεί μεγάλη προσπάθεια από γονείς και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι καλούνται να υποστούν τις συνέπειες της αδιαφορίας των υπεύθυνων.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της συλλογικής διεκδίκησης.

Γονείς και εκπαιδευτικοί μαζί, να απαιτήσουμε:

-Να τελειώσει ΑΜΕΣΑ η κατασκευή των 4 αιθουσών στη Μηδείας και στον 1ο Βρεφονηπιακό. 

-Να ολοκληρωθούν με ταχύτατους ρυθμούς και με ασφάλεια οι εργασίες διαμόρφωσης της αυλής των παραρτημάτων στη Δέγλερη και να λυθούν όλες οι εκκρεμότητες.

-Να εξασφαλιστεί η μεταφορά των μικρών μαθητών, με ασφάλεια, σε σχολικά λεωφορεία τόσο από το 11ο όσο και από το 3ο Νηπιαγωγείο προς τα παραρτήματά τους. Αν δεν τα εγκρίνει η Περιφέρεια να τα πληρώσει ο Δήμος.

-Να εξοπλιστούν ΑΜΕΣΑ με όλα τα απαραίτητα αναλώσιμα και μη, οι νέες αίθουσες.

-Να διατυπώσει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας άμεσα τις προτάσεις του για σταθερές δομές οι οποίες θα αντικαταστήσουν τα ΠΡΟΚΑΤ, όπως είχε δεσμευτεί, και να ενημερώσει τη ΔΕΠ και τη διαπαραταξική επιτροπή. 

Καλούμε:

  • Τις προϊσταμένες των παραρτημάτων και τους Συλλόγους Διδασκόντων να διατυπώσουν ΓΡΑΠΤΑ, συγκεκριμένα και δημόσια τα αιτήματά τους.
  • Τους γονείς να συσπειρωθούν στους Συλλόγους Γονέων όπου υπάρχουν και να ιδρύσουν Συλλόγους Γονέων όπου δεν υπάρχουν, για να ακούγεται αποτελεσματικά η φωνή και οι διεκδικήσεις τους.

Η δίχρονη υποχρεωτική αγωγή και εκπαίδευση στη Νέα Σμύρνη και θα εφαρμοστεί και θα αποκτήσει αξιοπρεπείς κτιριακές δομές

με τους αγώνες μας!

 

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια