Αθλητικά

Ανακοίνωση της ΕΠΟ για τα υγειονομικά πρωτόκολλα εν όψει επανέναρξης της Γ' Εθνικής

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες (30/12) μεταξύ της ΕΠΟ και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με αντικείμενο συζήτησης την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής Ανδρών καθώς και της Α' Γυναικών. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΠΟ αποφασίστηκε, υποβολή υγειονομικού πρωτοκόλλου προς έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γ.Γ.Α

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

"Ευρεία σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε σήμερα, με συμμετοχή του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ κ. Παναγιώτη Διακοφώτη, του προέδρου του ΠΣΑΠ κ. Γιώργου Μπαντή, του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γιώργου Μαυρωτά, του μέλους της ιατρικής επιτροπής της Γ.Γ.Α. κ. Οδυσσέα Παξινού και εκπροσώπων των ποδοσφαιριστών των ομάδων της Γ’ Εθνικής.

Αντικείμενό της ήταν η επανέναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών και η έναρξη του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας Γυναικών, εντός του πλαισίου που καθορίζει η εφαρμογή των μέτρων κατά της πανδημίας του COVID-19.

Δεδομένης της κοινής επιθυμίας για επιστροφή στα γήπεδα, εκφράστηκε η βούληση όλων των πλευρών για αυστηρή τήρηση των προϋποθέσεων επανέναρξης των πρωταθλημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η υποβολή, εκ μέρους της Υγειονομικής Επιτροπής της ΕΠΟ, στις αρμόδιες υπηρεσίες της Γ.Γ.Α., προς έγκριση, υγειονομικού πρωτοκόλλου, το οποίο θα περιλαμβάνει τουλάχιστον τα 9 προαπαιτούμενα που ισχύουν για όλα τα εθνικά πρωταθλήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, έτσι ώστε -τηρουμένων των οδηγιών του πρωτοκόλλου-  να επαναρχίσουν οι προπονήσεις".

Να σημειώσουμε εδώ πως η ΓΓΑ μέσω του Γιώργου Μαυρωτά, έκανε γνωστό πως θα αποστείλει έγγραφο στην ΕΠΟ, σύμφωνα με το οποίο θα απαιτούνται rapid tests πριν από κάθε παιχνίδι σε περίπτωση που αρχίσει το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Στα τεστ αυτά αναμένεται να είναι αρωγοί και οι κατά τόπους Δήμοι αλλά και οι Περιφέρειες.

Share this Post:

Συντάκτης Ανδρέας Λεκάκης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια