Αθλητικά

Ανακοίνωσε τη συμφωνία με τη Ροάν για την παραχώρηση του Σάμουελς η ΚΑΕ Πανιώνιος Su Casa

Εδώ και λίγες ημέρες ο Σαμάρντο Σάμουελς ανήκει πλέον στο δυναμικό της Ροάν και η ΚΑΕ Πανιώνιος Su Casa εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία γνωστοποιεί τη συμφωνία με τη γαλλική ομάδα (αναφέρει μάλιστα πως πήρε χρήματα για την παραχώρηση του παίκτη), ενώ προχώρησε και σε κάποιες περαιτέρω διευκρινίσεις αναφορικά με την όλη υπόθεση. Αναλυτικά:

"H KAE Πανιώνιος Su Casa γνωστοποιεί προς πάσα κατεύθυνση ότι ήρθε σε οριστική συμφωνία με την Chorale Roanne, για την μεταγραφή του Samardo Samuels στην γαλλική ομάδα έναντι οικονομικού αντιτίμου.

Διευκρινίζουμε, ότι ο αθλητής είχε υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδας έως το τέλος της φετινής (2019-20) σεζόν, χωρίς να υπάρχει σε αυτό ο όρος του “buy-out” και βρισκόταν στις βασικές επιλογές του προπονητή μας εν όψει της δύσκολης συνέχειας του πρωταθλήματος της EKO Basket League.

Παράλληλα – έστω και καθυστερημένα – διαψεύδουμε τα συκοφαντικά δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών, που εμφάνιζαν, ψευδώς, την ΚΑΕ Πανιώνιος Su Casa να οφείλει χρήματα στον συγκεκριμένο αθλητή, ισχυριζόμενα ότι λόγω αυτού του γεγονότος αποκτούσε το δικαίωμα να μεταγραφεί ως ελεύθερος σε άλλη ομάδα της αρεσκείας του.

Η πραγματικότητα είναι η εξής:

– Μόλις ενημερωθήκαμε ότι ο εν λόγω αθλητής είχε εγκαταλείψει την ομάδα μας, αλλά και τη χώρα, με προορισμό την Γαλλία, επικοινωνήσαμε ταυτόχρονα με την FIBA, την ΕΟΚ και την γαλλική ομάδαγνωστοποιώντας την ύπαρξη εν ισχύ συμβολαίου μαζί του.

– Από τη μεριά της η ΕΟΚ ενημέρωσε την γαλλική ομοσπονδίαπως δεν μπορεί να χορηγήσει τα απαραίτητα έγγραφα μεταγραφής αθλητή (σ.σ. Letter Of Clearence), προκειμένου ο αθλητής να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής με τη νέα του ομάδα.

– Δυστυχώς, η FIBA δεν είναι σε θέση να υποχρεώσει τον αθλητή να επιστρέψει πίσω και να αγωνιστεί και η χρονοβόρα διαδικασία που ακολουθείται σε παρόμοιες περιπτώσεις, περιλαμβάνει πολύμηνα δικαστήρια, που θα κατέληγαν σε τιμωρία του αθλητή, επιδικάζοντας ένα χρηματικό ποσό για την ομάδα μας.

– Η διοίκηση της ΚΑΕ Πανιώνιος Su Casa, με αυτά τα δεδομένα και προκειμένου να αποφευχθεί η συγκεκριμένη χρονοβόρα διαδικασία, ώστε να μπορέσει άμεσα να προχωρήσει στην αντικατάσταση του αθλητή, ενισχύοντας το ρόστερ της ομάδας μας, αποφάσισε να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την γαλλική ομάδα, οι οποίες ολοκληρώθηκαν επιτυχώς.

Πλέον, ο Samardo Samuels, δεν ανήκει στο δυναμικό της KAE Πανιώνιος Su Casa"

 

Share this Post:

Συντάκτης Ανδρέας Λεκάκης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια