Εκλογικά

Ακραία και ρατσιστική επιστολή της Προέδρου ΟΝΝΕΔ Πεντέλης Φ.Νικητοπούλου-Λαρίσση

Ένα, τουλάχιστον, κακογραμμένο κείμενο, μηδενικής πολιτικής εμπειρίας, ελάχιστης έως μηδενικής κομματικής πειθαρχίας αλλά και περιορισμένης ανθρωπιάς υπογράφεται στις 12 Οκτωβρίου από την Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ ...Πεντέλης κ.Φαίη Νικητοπούλου Λαρίσση, σύζυγο του επικεφαλής της παράταξης Πρωτοβουλία για τη Νέα Σμύρνη Γιώργου Λαρίσση. Το κείμενο μάλιστα είχε παραλήπτη τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας κ.Μ.Χρυσοχοϊδη.

Το κείμενο που ακολουθεί έκανε το γύρο του διαδυκτύου στην κυριολεξία σε 4 ώρες σε όλες τις ιστοσελίδες - ημέρα Κυριακή, ενώ χαρακτηρίστηκε, μεταξύ άλλων, ''ρατσιστικό, με ρατσιστικά και ακροδεξιά στερεότυπα'', ''ρατσιστικό'', ''η επιστολή δεν υπηρετεί τη θέση της ΟΝΝΕΔ'', ''ακροδεξιού ήφους'' και πολλά άλλα.

Η κ.Φαίη Νικητοπούλου παραιτήθηκε μετά το σάλο, ενώ, σύμφωνα με την ΟΝΝΕΔ,  ''τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες από τον Κανονισμό Λειτουργίας της Οργάνωσης πειθαρχικές διαδικασίες.'' Φυσικά η παραίτηση έγινε δεκτή.

Πρόκειται για τόσο κακογραμμένη επιστολή, που δεν αξίζει να σχολιάσει κάποιος κάτι παραπάνω δημοσιογραφικά!! Για τα υπόλοιπα, όλοι φυσικά έχουν άποψη. Αν όμως κάποιος συντάσσει έτσι μια επιστολή - όντας Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Δήμου - την οποία απευθύνει σε Υπουργό για ένα τόσο ευαίσθητο και εθνικό θέμα, χάνει όχι μόνο την πιθανή επιχειρηματολογία του προς κάποια σωστή κατεύθυνση, αλλά γίνεται και δικαίως θύμα όλων των πλευρών της πολιτικής αλλά και μερίδας της κοινωνίας.

Κρίμα! Δεν φτάνουν μόνο οι τίτλοι...

Ισως το μόνο που αξίζει να ερευνήσει κανείς είναι αν ο Γιώργος Λαρίσσης αλλά και οι δημοτικοί του σύμβουλοι συμφωνούν με το συγκεκριμένο κείμενο, διότι δεν έχει υπάρξει κάπου κάποια δημόσια τοποθέτησή του/τους, με τα παραπολιτικά - προς το παρόν σχόλια- να κάνουν πάρτυ. Δύσκολος πολιτικά μήνας για το Λαρίσση και τους δημοτικούς του συμβούλους και τώρα ακόμη πιό δύσκολος...

Αξίζει να σημειωθεί πως η επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής χαρακτήρισε την κ.Λαρίσση εμέσσως αφελή πατριώτη [..] ''Ας είναι αυτό ακόμα ένα οδυνηρό μάθημα σε αφελείς πατριώτες [...]

Η κ.Νικητοπούλου έγραψε στον προσωπικό της λογαρισμό χτες:

''Το ταξίδι τελειώνει εδώ...
Παραθέτω απόσπασμα από την επιστολή παραίτησής μου ως Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης... "σας ευχαριστώ όλους για τη συνεργασία κατά το διάστημα της προεδρίας μου στην ΟΝΝΕΔ Πεντέλης. Ύστερα από την ανοικτή επιστολή μας για τη μεταφορά μεταναστών στα Μελισσια, για την οποία αναλαμβάνω πλήρως και προσωπικά την ευθύνη, αντιλαμβάνομαι ότι σας έφερα σε δύσκολη θέση και γι' αυτό καταθέτω την παραίτηση μου. Ήδη στα κοινωνικά δίκτυα έχω δηλώσει ότι θα υποστηρίξω όποια θέση της ΟΝΝΕΔ και των θεσμικών οργάνων επι του θέματος. Έχω επίσης δηλώσει σιωπή από εδώ και πέρα, αντιδρώντας στο ανελέητο bullying που υφίσταμαι. Είναι αδιαπραγμάτευτη η υποστήριξή μας στην Κυβέρνηση αλλά και στους νόμους της χώρας μας. Και γι' αυτό επισης τοποθετήθηκα.
Ευχαριστώ και πάλι και παρακαλώ να ενσκύψετε στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στα Μελισσια. Σας το ζήτω ως πολίτης
."

Το Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για το θέμα προς το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας.

Ακολουθεί η επιστολή:

 

Gallery

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια