Αθλητικά

Ξύπνησε ιστορικές μνήμες η εκδήλωση ποδοσφαίρου του Πανιωνίου στον Πολυχώρο 'Γαλαξία'

Γράφει η Δήμητρα Σέκη
Ο Πανιώνιος Γυμναστικός Σύλλογος Σμύρνης  γιόρτασε τα 126 χρόνια του στο Δημοτικό Πολυχώρο Πολιτισμού «Γαλαξίας» Νέας Σμύρνης με μια τρίτη εκδήλωση αφιερωμένη στο ποδόσφαιρο «Από την Σμύρνη στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο στην κορυφή της παραγωγής μεγάλων αθλητών». Ο δημοσιογράφος Μάκης Διώγος ήταν ο βασικός ομιλητής της εκδήλωσης, η οποία συνοδευόταν από οπτικό ακουστικό υλικό. Εκεί βρέθηκε η κάμερα της Διαδικτυακής Τηλεόρασης της Νέας Σμύρνηςwww.nstv.gr για να καλύψει την εκδήλωση.
Στον Άρη Μισαηλίδη, Πρόεδρο του Ερασιτέχνη Πανιωνίου, άρεσε πολύ η εκδήλωση, καθώς έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά να μάθουν την πολύ όμορφη και σημαντική ιστορία του Πανιωνίου για να ξέρουν που βρίσκονται και ποιά φανέλα φοράνε. «Αυτή η ιστορία μοιάζει σαν παραμύθι, μόνο που τα  παραμύθια έχουν τέλος, ενώ η ιστορία του Πανιωνίου θα συνεχίζεται για πάντα». Εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον Πανιώνιο δηλώνοντας ότι αυτή η ομάδα είναι για το βιβλίο του Γκίνες, καθώς κατάφερε από το πουθενά να βγει στο UEFA. 
Ο Πρόδρομος Τσάμης, Ειδικός Γραμματέας του Ερασιτέχνη Πανιωνίου, χάρηκε για την ευκαιρία που είχαμε να μάθουμε πράγματα για την ιστορία του Συλλόγου. «Ο Σύλλογος είναι τεράστιος όχι γιατί είμαστε φανατικοί αλλά γιατί το έχει αποδείξει με την ιστορία του, τις επιτυχίες του και τη συμβολή του στον πολιτισμό και στον αθλητισμό». Δήλωσε ότι πολύ σημαντική ήταν και η εκδήλωση για την σχέση του Πανιωνίου με τον γυναικείο αθλητισμό γιατί ήταν μέσο για τη χειραφέτηση της γυναίκας. Εύχεται να τους δοθεί ξανά η ευκαιρία να επαναλάβουν τέτοιες εκδηλώσεις, ώστε να μαθαίνουν τα παιδιά καλύτερα ποιον Σύλλογο υπηρετούν.

Share this Post:

Συντάκτης Δήμητρα Σέκη

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια