Κοινωνία

Κοσμοσυρροή χτες το βράδυ και στην Πλατεία Νέας Σμύρνης

Υπαίθρια πάρτι στήθηκαν σε πολλές πλατείες και γειτονιές έξω από μπάρ στην Αθήνα και στην Περιφέρεια.

Το κέντρο του Βαρνάβα, η πλατεία της Νέας Σμύρνης, γειτονιές του Πειραιά, η πλατεία του Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή, αλλά και εκτός Αττικής όπως ο Βόλος, με δεκάδες άτομα έξω από μπαρ, να ακούνε μουσική και να πίνουν τα ποτά τους στα πλαστικά ποτηράκια που τους έδωσαν τα καταστήματα.

Μέτρα όπως μάσκες, αποστάσεις ασφαλείας και τίρηση οδηγιών των γιατρών στη μάχη της πανδημίας του κορωνοϊού δεν φαίνεται να υπήρχαν.

Στη Νέα Σμύρνη για ακόμη ένα βράδυ, έξω από τα μπαρ της μεγάλης πλατείας, οι εικόνες που έδειξε ενημερωτική εκπομπή του Mega Channel (δείτε βίντεο) δημιουργούν την είδηση. Ουρές μπροστά από τα καταστήματα που σέρβιραν κοκτέιλ σε πλαστικά ποτηράκια και στη συνέχεια συνωστισμός στους πεζόδρομους, αλλά και στα παγκάκια της περιοχής.

Οι έλεγχοι και τα περάσματα αστυνομικών ήταν συνεχή, αλλά παρά τις συστάσεις ελάχιστοι αποφάσιζαν να φύγουν.

Τα χέρια των μπάρμαν είχαν πάρει... φωτιά λόγω της κίνησης, με τη μουσική που έπαιζε να λειτουργεί σαν «κράχτης» για νέους πελάτες. Αρχικά γέμιζαν τα σημεία περιμετρικά των καταστημάτων και αμέσως μετά τα παγκάκια της πλατείας, σημειώνει το ρεπορτάζ.

O κόσμος, κυρίως οι νέοι, είχαν ανάγκη να βγουν, οι επιχειρήσεις είχαν ανάγκη να δουλέψουν, όλα πολύ δικαιολογημένα, αλλά μέτρα προστασίας με το.....σταγονόμετρο έως και καθόλου!

πηγη https://www.athensvoice.gr/greece/644780_ta-800-eyro-gia-maio-zitoyn-4-kladoi-epistimonon

και https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/6262296/eikones-me-kosmosyrroi-exo-apo-mpar-me-moysiki-se-polles-perioches-tis-attikis

 

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια