Πολιτιστικά

Ξενοφών Λαμπράκης: " Το credo μου είναι να δημιουργώ γιορτή κάθε μέρα"

Είχαμε τη χαρά να γνωριστούμε πριν αρκετά χρόνια σε μια καφετέρια στο Χαλάνδρι...Από την πρώτη στιγμή που συνομιλείς μαζί του, σε κερδίζει από την θετική αύρα που εκπέμπει και την αισιοδοξία που σου μεταδίδει... Στις μέρες μας παραμένει ο ίδιος, ακούραστος και δραστήριος.

Ο κ. Ξενοφών Λαμπράκης μίλησε στο mcnews.gr για την ιατρική που υπηρετεί με πίστη και αυταπάρνηση, για τον σκοπό του Hellenic-Eurasiatic Alliance  και ξεδίπλωσε τις απόψεις του για τη ζωή και τον κόσμο....

Συνέντευξη στη Μαρία Χατζηνικολάου

1. Αγαπητέ κ . Λαμπράκη είστε ένας καταπληκτικός επαγγελματίας οδοντίατρος. Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να ασχοληθείτε με την Ιατρική.

Από μικρός έλεγα ότι θα γίνω Ιατρος , γιατί μου άρεσαν αυτοί οι λειτουργοί με λευκές ρόμπες που θεραπεύουν και σώζουν τις ζωές των ανθρώπων . Όταν μεγάλωσα διάλεξα ειδικά να γίνω οδοντιατρος για δυο λόγους . Από μικρός παντα κοιτούσα τα δόντια των ανθρώπων γιατί το όμορφο και λαμπερό χαμόγελο ήταν βασικό κριτήριο για μένα το να προσεγγίζω και να κάνω κάποιους φίλους μου. Και δεύτερον, ο αδελφός μου μεγαλύτερος κατά 10 χρόνια από μένα ήταν οδοντοτεχνιτης και έφερνε σπιτι διαφορά εκμαγεία οδοντοστοιχιών κλπ
Αυτό μου άρεσε κσι τελικά, αποφάσισα να ακολουθήσω οδοντιατρική.

2. Θεωρείτε ότι η Ιατρική είναι ένα "λειτούργημα" η ένα "επάγγελμα"

Ειδικά για μένα η ιατρική ήταν και είναι ένα «λειτούργημα»! Αυτό το εφαρμόζω στην εργασία μου, βοηθώντας άπορους ανθρώπους
Για μένα όλοι οι ασθενείς μου είναι ισότιμοι , ανεξάρτητα από το επάγγελμά τους και οικονομική κατάσταση …

3. Είστε ο πρόεδρος του Ελληνο-Ευρασιατικού Συνδέσμου . Μιλήστε μας για το πότε δημιουργήθηκε και το αντικείμενο που δραστηριοποιείται.

Ο Συνδεσμος μας επίσημα δημιουργήθηκε επτά χρόνια πριν , αλλά η ιστορία των δραστηριοτήτων μας πάει πιο πίσω και βαθιά ως XL-group …

Ο σκοπός του Hellenic-Eurasiatic Alliance είναι να ενώσουμε εδώ στην Ελλάδα όλους τους ρωσόφωνους των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών ( Ρώσους , Ουκρανούς , Μολδαβός , Ουζμπέκους, Αρμένιους και πολλούς άλλους ). Για να μάθουν τα ήθη και τα έθιμα της Ελλάδας αλλά και να γίνει ανταλλαγή και αλληλεπίδραση των πολιτισμών μας .
Γιαυτο οργανώνουμε διαφορά φεστιβαλ (κινηματογράφου, χορού , τραγουδιού κλπ) των λαών αυτών , ημερίδες , συνέδρια , επιστημονικές συνεργασίες και business forums.
Τελευταία τονίζουμε την συνεργασία με την Ρωσία και το Ουζμπεκιστάν ( στην πρωτεύουσα Τασκενδη που γενήθηκα ). Ο δικός μας Έλληνας Μέγας Αλεξανδρος παντρεύτηκε την πριγκίπισσα Ρωξάνη στα σημερινά εδάφη του Ουζμπεκιστάν. Αυτό το «θέμα» το μελετάμε ειδικά - «στα βήματα του Μεγαλέξανδρου».

 

 ACALAMPRAKISLOV

4.Ετοιμάζεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα κάποια εκδήλωση.

Φέτος 2021 για τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης κατά του οθωμανικού ζυγού ετοιμάζουμε μια έκθεση φωτογραφίας και ζωγραφικής καλλιτεχνών από την Ουκρανια και Ρουμανία .

5. Ποιά είναι η άποψη σας για τα πολιτιστικά δρώμενα που πραγματοποιούνται στην περίοδο της πανδημίας COVID 19.

Δυστυχώς το COVID-19 άλλαξε τα καθημερινή μας ζωή και τις μαζικές μας δραστηριότητες .
Ακυρώσαμε πολλές εκδηλώσεις και γενικά απομακρυνθήκαμε ο ένας από τον άλλον .
Στην ζωή μας μπήκαν οι έννοιες «τηλεδιάσκεψη», «συνάντηση δια μέσω του zoom» κλπ. Ελπίζω όλα αύρα τα φαινόμενα να είναι βραχύχρονα !
Γιατί η άμεση επαφή και η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών των ανθρώπων μεταξύ τους ειναι το πιο σημαντικό πράγμα στην ζωή μας.

6. Στη ζωή πράττουμε ανάλογα με τη δική μας δημιουργική έκφραση. Ποιό είναι το μότο σας και τι δίνει νόημα στη δική σας ζωή.

Το credo μου είναι να δημιουργώ γιορτή κάθε μέρα για τον εαυτό μου και να την μοιράζομαι με τους φίλους μου και συνεργάτες .Να μεταδίδω την γνώση και την εμπειρία στους τριγύρω μου !!!
Και φυσικά θεωρώ ότι η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ είναι υποχρεωτικό έργο του κάθε ανθρώπου , αλλιώς δεν υπάρχει νόημα να υπάρχουμε ως έμβια νοητικά όντα !!!

7. Μια ακόμη χρονιά το 2021 οδεύει προς το τέλος της , τι εύχεστε σε ολόκληρο τον κόσμο.


Εύχομαι σύντομα να υπάρξει ένα τέλος στους «λοιμούς και καταποντισμούς» , να επανέλθουμε στην φυσιολογική μας κοινωνική ζωή και να υπάρξει μια πρόοδος και βελτίωση κατ’αρχήν του εαυτού μας αλλά και ως συνόλου .
Παντα πρέπει να στοχεύουμε ψηλά και να τελειοποιούμε τον εαυτό μας και τον πλησίον μας!
Ευχαριστώ για την τιμή σας προς το πρόσωπό μου.

πηγή www.mcnews.gr

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια