Αθλητικά

Ξεχωριστή διαπραγμάτευση σε κάθε ομάδα για τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών

Αρνητική ήταν η απάντηση του ΠΣΑΠ στην πρόταση της Super League για μείωση 25% στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, όπως ενημέρωσε το ΔΣ του Συνδέσμου τη διοργανώτρια αρχή στην τηλεδιάσκεψη που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας (11/5).

Έτσι, από δω και πέρα, η λύση είναι κάθε σύλλογος να διαπραγματευτεί ξεχωριστά με τους ποδοσφαιριστές του όσον αφορά τα συμβόλαια και τη μείωση ή μη των αποδοχών τους.

Μάλιστα, η Super League ανακοίνωσε πως αύριο (12/5) στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί έκτακτο ΔΣ μέσω τηλεδιάσκεψης, με μοναδικό θέμα το πώς θα πορευθούν από δω και πέρα οι 14 ομάδες του πρωταθλήματος και τι προτίθενται να πράξουν με τα συμβόλαια των παικτών τους. 

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς αυτό είναι ένα φλέγον ζήτημα το οποίο και θα πρέπει να διευθετηθεί προκειμένου να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα αν και εφόσον αυτό καταστεί εφικτό.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ:

"O ΠΣΑΠ, αφού αξιολόγησε με κάθε σοβαρότητα και υπευθυνότητα τις προτάσεις της Super League, κατέληξε να μην τις αποδεχθεί. Η θέση του ΠΣΑΠ να μην αποδεχθεί μια μείωση πραγματικού ποσοστού 83% επί των δόσεων του συμβολαίου κάθε ποδοσφαιριστή για την περίοδο Μάρτιος – Ιούνιος 2020 δεν ήταν βιαστική ούτε και αβασάνιστη αλλά αποτέλεσε προϊόν πολλών τηλεδιασκέψεων του Συνδέσμου με τους αρχηγούς των ομάδων των ΠΑΕ της Super League.

Στις επαφές αυτές ακούσθηκαν και εκτιμήθηκαν όλες οι απόψεις, καθώς και αναλύθηκαν και αποκωδικοποιήθηκαν όλα τα κρίσιμα σημεία. Κοινή και τελική κατάληξη αποτέλεσε η επιλογή των ποδοσφαιριστών κάθε ΠΑΕ να συζητήσουν και διαπραγματευθούν με τους εκπροσώπους της ΠΑΕ για τη δυνατότητα ή μη υλοποίησης μειώσεων επί των αποδοχών τους.

Η λύση αυτή κατέληξε να είναι η ασφαλέστερη, η πιο πρόσφορη αλλά και η πιο συμβατή με τις σχετικές οδηγίες της FIFA. Τυχόν υιοθέτηση άλλης λύσης αποδείχθηκε αδύνατη.

Πράγματι, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι οι 480 περίπου ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα της Super League αποτελούν 480 διαφορετικές περιπτώσεις με διαφορετικά ανά ποδοσφαιριστή δεδομένα (όπως διάρκεια ή/και ποσό δόσεων συμβολαίου, κ.λπ.) και αν συνεκτιμήσει κανείς ότι κάθε ΠΑΕ αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση με εξίσου διαφορετικά δεδομένα (όπως οικονομικά στοιχεία, συνέπεια στην τήρηση των υποχρεώσεων της, κ.λπ.), θα κατανοήσει με μεγάλη ευκολία τη σοβαρή και υπεύθυνη θέση του ΠΣΑΠ και των μελών του.

Ο ΠΣΑΠ θα είναι πάντα στις επάλξεις, θα συνεχίσει να διεκδικεί το συλλογικό συμφέρον των μελών του και να αναζητά την πιο ειλικρινή, κατάλληλη και ασφαλή λύση, πάντοτε για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου".

Share this Post:

Συντάκτης Ανδρέας Λεκάκης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια