Εκλογικά

Βουλευτικές 2023: Ο νεοσμυρνιός Πολύδωρος Συρίγος υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Ο Πολύδωρος Συρίγος γεννήθηκε το 1968.

Μεγάλωσε και ζει στην Νέα Σμύρνη. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Πτυχιούχος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Επίσης είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο με ειδίκευση στην Γεωργική Οικονομία.

Εργάζεται ως σύμβουλος και μελετητής σε θέματα οικονομικής ανάπτυξης επιχειρήσεων με εξειδίκευση την επιθεώρηση συστημάτων ποιότητας για την υγιεινή και την ασφάλεια τροφίμων ενώ στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του είναι η κατάρτιση και η χρηματοδότηση επιχειρηματικών σχεδίων.

Από το 2001 είναι συνιδρυτής επιχείρησης που δραστηριοποιείται στον τομέα των υπηρεσιών όπου έχει αναλάβει και την οικονομική διεύθυνση.

Στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2000 διετέλεσε κατά το χρονικό διάστημα 2001-2003 ειδικός σύμβουλος και επιστημονικός συνεργάτης στο Υπουργείο Εμπορίου σε θέματα αγοράς και καταναλωτών.

Από το 2010 έως το 2013 κατείχε την τιμητική θέση του Αντιπροέδρου της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών συντελώντας στην εξωστρέφεια της προς το καταναλωτικό κοινό ενώ συνετέλεσε στην απορρόφηση των έντεκα ιχθυοσκάλων που λειτουργούν στην Ελληνική Επικράτεια.

Εκλέγεται ανελλιπώς δημοτικός σύμβουλος Νέας Σμύρνης από το 1998 ενώ έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος στους τομείς Αθλητισμού & Νεολαίας, Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης. Από το Σεπτέμβριο του 2022 είναι Αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής.

Στα καθήκοντα που του ανατέθηκαν έχει να επιδείξει ένα πλούσιο και πολύ σημαντικό έργο.

Το 2002 ίδρυσε τον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Νέας Σμύρνης, εισήγαγε καινοτομίες και στοχευμένες δράσεις στο μαζικό αθλητισμό μέσα από την λειτουργία των τριών Δημοτικών Γυμναστηρίων, το υπαίθριο Αθλητικό Πάρκο στο Άλσος της Νέας Σμύρνης αλλά και πρότυπα προγράμματα «Αθλητισμού για όλους». Εμπνευστής του θεσμού της καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης παιδιών «Αθλοδιακοπές» με τη συμμετοχή χιλιάδων παιδιών που διήρκεσε για περισσότερο από μία δωδεκαετία.

Κατά την διάρκεια της θητείας του ως Αντιδήμαρχος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης εφάρμοσε κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα μια νέα μεθοδολογία για την επίλυση προβλημάτων σε θέματα δημόσιας εκπαίδευσης, ενισχύοντας την αμεσότητα στις σχέσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας με την Κεντρική Διοίκηση. Σημαντική η συνεισφορά του στη λειτουργία του θεσμού των ΚΔΑΠ και του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Υλοποίησε τις Δράσεις Παιδείας, τις Ανοικτές Αυλές αλλά και ευρωπαϊκά προγράμματα μετατρέποντας τα σχολεία σε κυψέλες πολιτισμού, ψυχαγωγίας και δημιουργικής έκφρασης.

Έχει όμως και έντονη πολιτική, κοινωνική και αθλητική δραστηριότητα.

Στα μαθητικά του χρόνια εντάχθηκε στην ΠΑΜΚ Ν. Σμύρνης ενώ στα φοιτητικά του χρόνια υπήρξε στέλεχος της ΠΑΣΠ και της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Είναι μέχρι και σήμερα μέλος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Δραστηριοποιείται πολύ ενεργά σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, εκπαίδευσης και εθελοντισμού.

Αποτελεί μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Σύγχρονου Λαϊκού Πανεπιστημίου Ν.Σμύρνης ενώ είναι υπεύθυνος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων Δια βίου Μάθησης της πόλης.

Είναι πρόεδρος του Εξωραϊστικού– Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Ο Φάρος» Νέας Σμύρνης, ενώ έχει δηλώσει παρών και στον αθλητισμό με πολύ σημαντικές θέσεις ευθύνης που του ανατέθηκαν. Ήταν για πολλά έτη μέλος του Δ.Σ του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΓΣΣ , διετέλεσε Γενικός Αρχηγός και μέλος του ΔΣ της ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ.

Το 2010 εκλέχτηκε πρόεδρος στον διαδημοτικό φορέα μαζικού αθλητισμού «ΔΙΑΥΛΟ» και το 2011 πρόεδρος στην «ΛΕΦΙΚΑΝΣ» (Λέσχη Φίλων Καλαθοσφαίρισης Ν. Σμύρνης).

Από το 2009 έως το 2011 κατείχε τη θέση του προέδρου στην Ομοσπονδία Σόφτμπολ, εκπροσωπώντας τον Αθλητικό Σύλλογο Φάρου Ν.Σμύρνης.

Από το 2014 είναι πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ν.Σμύρνης.

Share this Post:

Συντάκτης Πέτρος Περιμένης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια