Αθλητικά

Volleyleague: Συμφώνησαν να συνεχίσουν οι ομάδες, περιμένουν τη ΓΓΑ

Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των εκπροσώπων των ομάδων της Volleyleague αναφορικά με το μέλλον του πρωταθλήματος, το οποίο έχει διακοπεί μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων αλλά και την επιβολή του καθολικού lockdown, τα μέλη της ΕΣΑΠ συμφώνησαν για την επανέναρξη της δράσης, με τον ΠΑΟΚ να είναι η μόνη ομάδα που εξέφρασε τις αντιρρήσεις της αλλά να δηλώνει κι αυτή διατεθειμένη να αγωνιστεί αν το αποφασίσει η πλειοψηφία.

Βέβαια τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, αφού όλα εξαρτώνται από την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της ΓΓΑ. Το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο της ΕΣΑΠ βρίσκεται στα χέρια της και πλέον εκείνη καλείται να αποφασίσει σύμφωνα και με τις επιδημιολογικές συνθήκες. 

Ακόμη κι αν αποφασιστεί η επανέναρξη όμως, δε θα γίνει από τη μία στιγμή στην άλλη, όπως είναι λογικό. Αρχικά οι αθλητές θα επιστρέψουν στις προπονήσεις για να καλύψουν το χαμένο έδαφος, ενώ αν όλα πάνε σύμφωνα με τον προγραμματισμό το πρωτάθλημα ενδέχεται να επιστρέψει στη δράση λίγο πριν τον Δεκέμβρη. 

Όπως γίνεται κατανοητό, εάν ξεκινήσει και πάλι η Volleyleague τότε μπορεί να δείξει το δρόμο και στην Α1 Γυναικών αλλά και σε άλλα αθλήματα (τουλάχιστον στις πρώτες τους κατηγορίες) τα οποία έχουν βάλει εδώ και μέρες λουκέτο. Η Πολιτεία φαίνεται πως έχει αφήσει ένα ανοικτό παραθυράκι για την επανέναρξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, όμως τίποτα δεν είναι εύκολο αφού το κυρίως ζητούμενο είναι η δυνατότητα πραγματοποίησης τεστ κορωνοϊού, ενώ πρέπει να έχουμε υπ' όψιν μας πως οι αθλητές και οι αθλήτριες θα πρέπει να κάνουν και μια μίνι προετοιμασία προτού επιστρέψουν στα γήπεδα αν και εφόσον αυτό καταστεί δυνατό. Κι όλα αυτά βέβαια σε περίπτωση που το επιτρέψει η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Share this Post:

Συντάκτης Ανδρέας Λεκάκης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια