Δημοτικά

''Βαριές Κατηγορίες'' από τους Υπαλλήλους του Δήμου Ν.Σμύρνης προς τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Κρικρή

''...Μόνο ως αδιαφορία και απαξίωση μπορούμε να θεωρήσουμε την στάση τηςΔιοίκησης απέναντι στην ανθρώπινη ζωή και ειδικά μετά το πρόσφατο και απροσδόκητο συμβάν με το θάνατο της συμπολίτισσας από το όχημα καθαριότητας του Δήμου...[....¨] 

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων η δημόσια ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Νέας Σμύρνης,όπως αυτή αναρτήθηκε στις 6/6/2018 στη σελίδα του Συλλόγου. Βαριές κατηγορίες λοιπόν από τον Σύλλογο Υπαλλήλων προς σειρά αποδεκτών μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Τζουλάκης και ο Αντιδήμαρχος Κρικρής 

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως αναφέρει η ανακοίνωση ''Έχουν περάσει ήδη 3 μήνες από το τελευταίο μας σχετικό έγγραφο και καμιά παρέμβαση δεν έγινε ούτε καν απάντηση έγγραφη ή προφορική δεν δόθηκε στο Σύλλογο Εργαζομένων''

Ακολουθεί η προ τριμήνου δημοσιοποίηση μέσω Δελτίου Τύπου συνάντησης και των αιτημάτων των εκπροσώπων των Υπαλλήλων με την Δημοτική Αρχή.

''ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Δ.Σ. του Συλλόγου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κο Κρικρή, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που ταλαιπωρούν όλους τους εργαζόμενους της Υπηρεσίας Καθαριότητας.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:
1. Με αφορμή το λυπηρό γεγονός του δυστυχήματος συζητήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας που προτίθεται να λάβει η υπηρεσία, προς αποφυγή ατυχημάτων.
2. Συζητήθηκαν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση του θέματος μέτρησης των ποσών ραδιενέργειας στα απορριμματοφόρα του Δήμου.

3. Σχετικά με τα Μ.Α.Π., αναφέρθηκε το γεγονός της οκτάμηνης καθυστέρησης παροχής προς τους δικαιούχους, καθώς και το γεγονός ότι έχει παραληφθεί μόνο μέρος τους και δεν έχουν αποδοθεί στους εργαζόμενους.
4. Τέθηκε ως θέμα από το Δ.Σ., η παντελής έλλειψη ενημέρωσης των εργαζομένων από την Υπηρεσία σχετικά με τα ζητήματα που τους αφορούν και τη θέση και τις αρμοδιότητες του καθενός.
5. ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ: Συζητήθηκε το θέμα καθυστέρησης αποστολής και πληρωμής των υπερωριών. Σχετικά με αυτό το θέμα, έχει ζητηθεί συνάντηση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών και του Γενικού Γραμματέα, η οποία δυστυχώς, δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί, ενώ το αίτημά μας αυτό χρονολογείται περίπου δύο μήνες πριν. Επίσης, ζητήθηκε η δίκαιη και ισόνομη απόδοση υπερωριών προς όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας.
6. Τοποθετήσεις εργαζομένων της υπηρεσίας καθαριότητας: Πάγιο αίτημα του Συλλόγου είναι οι εργαζόμενοι της καθαριότητας που απασχολούνται σε άλλες υπηρεσίες να τοποθετηθούν στις υπηρεσίες που εργάζονται, ώστε να υπάρχει δίκαιη και ίση μεταχείριση όλων, χωρίς καμία «χρήση» προσωπικών σχέσεων και γνωριμιών, θέμα το οποίο βασανίζει όλες τις υπηρεσίες του Δήμου μας εδώ και χρόνια.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Μιλτιάδης Παπουτσής Έρη Κοντογούρη

Στην Κεντρική Φωτογραφία ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κρικρής (δεξιά), σε δημόσια εμφάνισή του με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ.Μπουτάρη 

Ακολουθεί η από 6/6/2018 νέα καταγγελία που εχει αναρτηθεί στην σελίδα FB του Συλλόγου Εργαζομένων

 

Gallery

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια