Κοινωνία

''Το καλειδοσκόπιο της Ολυμπίας'' με την ψυχολόγο –ψυχοθεραπεύτρια Ακριβή Βρέντζου

γράφει  η Ολυμπία Χαλκίδου 

Τεταρτη 17/10/2018 και Το καλειδοσκόπιο της Ολυμπίας φιλοξένησε στις 17 Οκτωβρίου 2018 την ψυχολόγο –ψυχοθεραπεύτρια Ακριβή Βρέντζου. Αφορμή στάθηκε η έμπνευση, ο σχεδιασμός και η διεξαγωγή βιωματικού σεμιναρίου αυτογνωσίας μέσα από τον Ερωτόκριτο που πρόκειται να γίνει στις 21 Οκτωβρίου στα γραφεία της Ένωσης Κρητών Νέας Σμύρνης. 
Πώς το κείμενο του Ερωτόκριτου μπορεί να μας εμπνεύσει μέσα από τους στίχους του, τις εικόνες που δημιουργεί, τα μηνύματα που μας δίνει για τον έρωτα, την υπομονή, την ψυχική αντοχή, τις σχέσεις ; Μέσα από την ανάγνωση και μικρή ανάλυση κάποιων αποσπασμάτων, φάνηκε να δίνονται ερεθίσματα για σκέψη και προσωπικές συνδέσεις. Η Ακριβή Βρέντζου τόνισε πως το έργο είναι πολύ βαθύ κι όσο το μελετάει τόσο αντιλαμβάνεται τον πλούτο και τις δυνατότητές του για προσωπική εμβάθυνση που θα μπορούσε να γίνει με τη δημιουργία ομάδας αυτογνωσίας με αυτό το σκοπό .
Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση , υπήρξαν πολλά θέματα να συζητηθούν, όπως τι οδηγεί τους ανθρώπους στις εξαρτήσεις, (μια και έχει πλούσια εμπειρία και σε αυτό το πεδίο) πόσο σημαντικό είναι να αναζητάει κάποιος υποστήριξη από κάποιον ειδικό για να μπορεί να ανακουφιστεί από τις όποιες συναισθηματικές δυσκολίες τον απασχολούν, να αντιμετωπίσει δυσκολίες και να ζει με μεγαλύτερη ποιότητα τη ζωή του. Φάνηκε να έχουμε πολλά να πούμε και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για μελλοντική εκπομπή!
Η Ακριβή Βρέντζου είναι ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια. Υποστηρίζει ανθρώπους μέσα από ατομικές και ομαδικές συνεδρίες για συνήθη ψυχολογικά θέματα (π.χ. άγχος, κατάθλιψη, συναισθηματικές δυσκολίες, σχέσεις με τον εαυτό και τους άλλους, ψυχοσωματικά συμπτώματα, διαχείριση απώλειας, εξάρτηση από τυχερά παιχνίδια κ.ά) με στόχο να ενισχύσουν την εσωτερική τους δύναμη ώστε να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες και να απολαμβάνουν τη ζωή τους. Όπως πάντα 19:οο-21:οο μμ Δείτε μας και ακούστε μας διαδικτυακά: http://nstv.gr/nstvlive/

Gallery

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια