Πολιτιστικά

To Ιστορικό επιτραπέζιο λεύκωμα-ημερολόγιο 2020 της Ένωσης Ποντίων Νέας Σμύρνης (φωτογραφικό υλικό)

Η Ένωση Ποντίων Ν. Σμύρνης-ΑΓ. Δημητρίου-Π. Φαλήρου, εξέδωσε, Ιστορικό λεύκωμα-ημερολόγιο επιτραπέζιο 120 σελίδων, της για το 2020. Με τίτλο: "Ρίζα μ'" Περιέχει πολλές σπάνιες γκραβούρες από τον Πόντο και γενικά την Μικρά Ασία.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2020»

Το χρέος προς τη ράτσα μας, σταθερή πυξίδα στην πορεία μας, μας οδήγησε στη δημιουργία του φετινού ημερολογίου-λευκώματος, αφιερωμένου στην ιστορία μας και ιδιαίτερα στη Γενοκτονία, αφού μέχρι και πρόσφατα, η άγνοια της ιστορίας μας είναι η αιτία ρατσιστικής συμπεριφοράς απέναντί μας. Επιπλέον, η γνώση της ιστορίας μας και ιδιαίτερα των τραγικών γεγονότων της Γενοκτονίας, αποτελεί το σημαντικότερο όπλο στον αγώνα μας για την αναγνώριση της Γενοκτονίας, τόσο από ντόπιους όσο και από ξένους αρνητές της. Όσο αντιστεκόμαστε στη λήθη, διατηρώντας την πανάρχαια ποντιακή μας διάλεκτο, τα ήθη και τα έθιμά μας, τον πολιτισμό μας, διαπαιδαγωγώντας τα παιδιά και τα εγγόνια μας με τα νάματα των προγόνων μας, αγωνιζόμενοι για την αναγνώριση της Γενοκτονίας, οι θύτες μας δεν θα έχουν επιτύχει το στόχο τους, την ολοκλήρωση της Γενοκτονίας μας.

Φιλοδοξώντας να συμβάλουμε στην κατάκτηση της απαραίτητης γνώσης, αποτολμούμε ένα σύντομο, γοητευτικό ταξίδι στην ιστορία μας, ευελπιστώντας να σας έχουμε συνοδοιπόρους, ιδιαίτερα τους νέους μας προς τους οποίους απευθύνουμε και την προσφώνηση «Ρίζα μ΄», ενθυμούμενοι πάντα με πολύ συγκίνηση τους αγαπημένες παππούδες και γιαγιάδες μας που μας προσφωνούσαν με βουρκωμένα μάτια «Ρίζα μ’, ρίζα μ΄ και στερέα μ΄…».

Σας ευχόμαστε από καρδιάς, υείαν κι όλα τη Θεού τα ευλοΐας!

Gallery

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια