Κοινωνία

Μπερδεμένο! Tέλος η Αντιδημαρχία Νομικών Θεμάτων; Ξανάρχεται αυτή της Καθαριότητας;

Μετά την κατάργηση των Αντιδημαρχιών και αντίστοιχα των Αντιδημάρχων Παιδείας,Κοινωνικής Πολιτικής , Καθαριότητας και Πρασίνου τουλάχιστον για την χρονιά 2017 , καταργείται ίσως και η νεοσύστατη Αντιδημαρχία Νομικών Θεμάτων. Μια Αντιδημαρχία για την οποία πέρασαν δεν πέρασαν 6 μήνες από την ''γέννησή'' της. Ολα αυτά συμβαίνουν φυσικά στην Νέα Σμύρνη αλλά συχνά και σε άλλους Δήμους.

Αλλωστε η  Δημοτική Αρχή έχει δικαίωμα απόλυτο , να καταργεί και να δημιουργεί Αντιδημαρχίες , να ορίζει Αντιδημάρχους και φυσικά πάντα σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, να αμείβει και με αντιμησθία όσους προβλέπει ο νόμος. Η Κα Δήμητρα Νάνου -νομικός και Δημοτική Σύμβουλος του Δημάρχου, φαίνεται να είναι ίσως η πιό σύντομη Αντιδήμαρχος , τουλάχιστον επί Δημαρχίας Τζουλάκη (6-7 έτη), μια και ούτε το μελάνι δεν πρόλαβε να στεγνώσει καλά καλά από την ανάλυψη της Αντιδημαρχίας Νομικών θεμάτων και προτάθηκε και φυσικά εκλέχθηκε Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Κέντρο Κοινωνικής προστασίας & Αλληλεγγύης». 

Ο Δήμαρχος λοιπόν μάλλον ......μετάνοιωσε (;) για την κατάργηση της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και την......ξαναδημιουργεί σαν θέση ευθύνης(;) ενώ ίσως μετάνιωσε και για την Αντιδημαρχία Νομικών θεμάτων και την καταργεί(;) 

Την νέα Αντιδημαρχία ασχέτως πως ονομάζεται , αναλαμβάνει ο μέχρι πρόσφατα εντεταλμένος για θέματα καθαριότητας  Γιώργος Κρικρής, με τις αρμοδιότητές του να περιλαμβάνουν ΚΑΙ ΤΗΝ Επικοινωνίας & δημόσιες σχέσεις, Τύπου και προώθησης του δημοτικού έργου.

Σε παλαιότερο άρθρο είχαμε σχολιάσει την πολιτική λογική των Αντιδημαρχιών, τις αλλαγές τους, την κατάργησή τους και φυσικά την χρησιμότητά τους, με τον τρόπο που αυτές υπάρχουν η/και καταργούνται βλ. http://nstv.gr/arthra/gine-kai-esy-antidimarchos-sti-nea-smyrni/

Σήμερα, τουλάχιστον η αλλαγή θέσης της Δήμητρας Νάνου από Αντιδήμαρχος σε Πρόεδρος ΝΠΔΔ και ο ορισμός του Γιώργου Κρικρή σε Αντιδήμαρχο άλλου αντικειμένου-ων, επιβεβαιώνει τόσο την όποια ανάγκη δημιουργίας προς 6μήνου της Αντιδημαρχίας Νομικών θεμάτων  που πθιανόν καταργείται, όσο και την όποια ανάγκη κατάργησης -και αυτής προ 6μήνου-της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας που μοιάζει να επανέρχεται σχεδον ολικά (όπως φαίνεται και από τις αρμοδιότητές του Κρικρή). 

Με κάθε επιφύλλαξη (Φυσική η 1η Απριλίου πέρασε...) αναπαράγουμε την είδηση από την ηλεκτρονική διεύθυνση των Επίκαιρων της Νέας Σμύρνης

https://epikaira.wordpress.com/2017/04/03/%CE%BD%CE%B5%CE%B1-%CF%83%CE%BC%CF%85%CF%81%CE%BD%CE%B7-%CE%BF%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%BF-%CE%B3-%CE%BA/https://epikaira.wordpress.com/2017/04/03/%CE%BD%CE%B5%CE%B1-%CF%83%CE%BC%CF%85%CF%81%CE%BD%CE%B7-%CE%BF%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%BF-%CE%B3-%CE%BA/

Κοινωνικά, στην πορεία μάλλον θα διαπιστώσουμε πως οι υπηρεσίες του Δήμου θα δουλεύουν στο βαθμό επιτυχίας που δούλευαν, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης Αντιδημάρχου, μια και από τον Σεπτέμβριο περίπου που καταργήθηκε η Αντιδημαρχία καθαριότητας η πόλη δεν αντιμετώπισε μεγαλύτερα προβλήματα χωρίς αρμόδιο Αντιδήμαρχο, ενώ η κατάργηση της Αντιδημαρχίας Νομικών θεμάτων δεν θα αφήσει τον Δήμο  χωρίς νομικές συμβουλές. Αλλωστε μέχρι τον Σεπτέμβριο δεν υπήρχε.Για τη διεκπεραίωση των υποχρεώσεων του Δήμου απέναντι στους πολίτες υπάρχουν οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν την ευθύνη – αλλά όχι την αντιμισθία – για υπηρεσίες όπως η Κοινωνική Πολιτική και η Παιδεία μεταξύ άλλων.

Ο Δήμος έχει τις υποχρεώσεις που του αναλογούν απέναντι στους πολίτες, τις φέρνει εις πέρας με τρόπο που οι πολίτες κρίνουν καθημερινά και νέες και παλιές Αντιδημαρχίες είναι μόνο για τους λίγους και ''εκλεκτούς'' αιρετούς που δεν τους χαλαει ο...τίτλος και συχνά και τα χρήματα που αυτός φέρει νόμιμα. Αλλά αυτά τα διαδικαστικά μάλλον δεν πρέπει να ενδιαφέρουν τους πολίτες , η μάλλον μέχρι το μακρινό 2019 πρέπει να περιμένουν υπομονετικά για να κρίνουν τα σωστά και τα λάθη-παραλήψεις τις εκάστοτε Δημοτικής Αρχής. Αλλωστε έτσι έχει συμβουλεύσει ο Δήμαρχος Τζουλάκης σε Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και ο εντεταλμένος Συρίγος σε γραπτό του σχόλιο στο FB. 

 

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια