Αθλητικά

Τελικά πόσο κάνει η οικονομική "ανάσα" του ΑΟΝΣ "Ο Μίλων" ;

γράφει ο Δημήτρης Πετρόπουλος

Φέτος οι επιχορήγηση του ΑΟΝΣ Ο "Μίλων" από το Δήμο Νέας Σμύρνης μειώθηκε κατά 10,000ευρώ, φτάνοντας τις 30,000ευρώ(40.000ευρώ το 2020) σύμφωνα με την απόφαση της Οικονομικής επιτροπής όπως αυτή αναρτήθηκε στη Διαύγεια, με ΑΔΑ 9911ΩΚ3-ΙΞ7

Κάποιοι το χαρακτήρισαν τη μείωση ως "κόψιμο ανάσας", μάλλον χωρίς να γνωρίζουν τίποτε για τον ΑΟΝΣ Ο Μίλων της τελευταίας 4ετίας.

Τελικά όμως πόσο κάνει η «ανάσα» του Μίλωνα ;

Tα τελευταία 4 χρόνια ο Μίλωνας γίνεται «Μαγαζί Γωνία».

Αν κανείς επισκεφθεί απλά το καφέ του ΑΟΝΣ «Ο Μίλων» και γυρίσει λίγο πίσω το χρόνο θα δει ξεκάθαρα πολύ συχνά κοσμοσυρροή.Μια κοσμοσυρροή κατ’ αρχήν από το πόσο κόσμο βλέπει πλέον. Σε δεύτερο επίπεδο, πόσο επώνυμο κόσμο βλέπει και σε τρίτο επίπεδο σε ποιες εγκαταστάσεις τον βλέπει.Οι εγκαταστάσεις του ΑΟΝΣ πλέον είναι σύγχρονες και πολύ-επίπεδες. Βέβαια, μια σοβαρή προσπάθεια δεν ξεκινάει από τις εγκαταστάσεις αλλά από τις δομές. Ηλεκτρονικές, επικοινωνιακές, δομές προσώπων και ρόλων τόσο σε τομείς διοικητικούς όσο και οργανωτικούς και αθλητικούς. Ο ΑΟΝΣ εδώ και κάποια χρόνια έχει αλλάξει σελίδα και φαίνεται παντού.

Σε ότι βλέπει ένας γονέας, ένας οικονομολόγος, ένας επικοινωνιολόγος, ένας φίλαθλος αλλά ακόμη και μια ομοσπονδία.

Πέραν του τένις, που απευθύνεται σε ένα ιδιαίτερο κοινό, όλα τα αγωνιστικά τμήματα αλλά και όλες οι ακαδημίες του σωματείου είναι σε άλλο πλέον επίπεδο. Επιτυχίες και πρωτιές διαχρονικά που συνεχίζονται, αλλά εδώ δεν θα κάνουμε συζήτηση για τα προφανή.

Δυστυχώς όμως υπάρχουν και προφανή που για κάποιους, ή είναι άγνωστα ή η μισή αλήθεια βολεύει.

Κατ αρχήν η επιχορήγηση που λαμβάνει ο ΑΟΝΣ Ο Μίλων ως ποσοστό των συνολικών εσόδων του είναι ιδιαίτερα χαμηλή, άρα αντίστοιχη και η «ανάγκη» της .Δεν ξεπερνάει το 8%-9% των συνολικών του εσόδων.

Πόσο δε μια μείωση της τάξης των 10.000ευρώ, δηλαδή το 20% του 8%.!

Αλλά ακόμη και για λόγους ρευστότητας, τους μη παραγωγικούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, το συγκεκριμένο ποσό, είτε είναι 40.000ευρώ είτε 50.000ευρώ δεν ήταν και δεν είναι και «ανάγκη βιοσιμώτητας". Μια τονωτική ενεσούλα νομίζω πως είναι,που φυσικά κανείς δεν λέει όχι.

Αλλά κόψιμο ανάσας; Αστειότητα ή άγνοια...

Ο ΑΟΝΣ «Ο Μίλων» είναι πλέον τα τελευταία χρόνια ένα ερασιτεχνικό σωματείο επαγγελματικών προδιαγραφών, που αποτελείται τόσο από ένα σύνολο τεχνοκρατών, όσο και από ένα σύνολο αθλητών/προπονητών επιπέδου εξαιρετικού, αλλά και από μια ανοικτόμυαλη -σε όλα- διοίκηση . Φυσικά κάνει και πρωταθλητισμό ενώ πρωταγωνιστεί και σε πολύ υψηλό επίπεδο τόσο στο βόλεϊ γυναικών όσο και στο βόλεϊ ανδρών. Είναι και λίγο να το ζηλεύει κάποιος, παραγωγικά πάντα.

Τα αποτελέσματα φαίνονται τόσο στους αριθμούς όσο και σε χαρακτηριστικά ποιοτικά. Αλλά κυρίως, πριν 3 χρόνια έβλεπε κάποιος το σήμερα ως στόχο και σήμερα το βλέπει ως στόχο που επιτεύχθηκε.

Ο ΑΟΝΣ ο Μίλων αρχίζει και πλησιάζει πλέον την πλήρη –οριακή ίσως- αξιοποίηση του πάγιου (γηπεδικού) ενεργητικού του.

Με λίγα λόγια αρχίζουν να μην χωράνε οι τόσοι πολλοί μικροί και μεγάλοι αθλητές. Μια ευχάριστη δυσκολία που άλλα σωματεία μπορεί να μην ζήσουν εύκολα.

Ίσως ο ΑΟΝΣ Ο Μίλων να πρέπει να «κάνει τη χάρη» να ζητήσει μόνος του μείωση της επιχορήγησης του ή και διακοπή της, διότι αν αυτή δεν είναι εξαψήφια, μάλλον χαρτζιλίκι μοιάζει αν θέλουμε να κάνουμε και λίγο καλόγουστο χιούμορ. Ας δοθούν κάπου αλλού που πράγματι θα τα χρειάζονται. Άλλωστε υπάρχουν σωματεία στην πόλη που τα λες και ΝΠΔΔ στη σχέση δημοτικής επιχορήγησης-συνολικών εσόδων…

Φυσικά επί της αρχής θα ήταν λάθος  να μειωθεί μια κοινωνική λογική επιχορήγησης, ειδικά όταν είναι ανταποδοτική και ο ΑΟΝΣ μπορεί να λαμβάνει επιχορήγηση αλλά και τις εγκαταστάσεις του παραχωρεί στο Δήμο και κοινωνική πολιτική εφαρμόζει όπου χρειάζεται, όπως κάνουν και άλλα σωματεία με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις.

Η επιτυχία του ΑΟΝΣ έρχεται μετά από πολύ κόπο, υποχωρήσεις αλλά και σοβαρή δουλειά σε βάθος  και χρόνο και φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού…

Βρήκαν εποχή να ονομάσουν  τις 10.000ευρώ μείωση της επιχορήγησης του ΑΟΝΣ ως «κόψιμο ανάσας» .  

Ένα ποσό αδιάφορο,κατά τη γνώμη μου,επί της ουσίας για το Μίλωνα…

Αστοχο και εκτός πραγματικότητας 2021 δημοσιογραφικό επιχείρημα, που μάλλον εκτιμώ πως «προσβάλει» τον ΑΟΝΣ Ο Μίλων παρά τον τιμά.

 

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια