Πολιτιστικά

Συζητήσεις-διαλέξεις για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης από την Εργατική Λέσχη Ν.Σμύρνης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Το 2021 εκτός από πανδημία έχουμε και την 200η επέτειο από την έναρξη της  επανάστασης που οδήγησε στη δημιουργία του ελληνικού κράτους. Διαπιστώνουμε ότι έχει ξεκινήσει μια συζήτηση στην δημόσια σφαίρα από το κράτος μέσω της επιτροπής Αγγελοπούλου, διάφορους οργανισμούς, τα τραπεζικά ιδρύματα, κ.α με στόχο να συνδεθούν οι νέες στρατηγικές για την πορεία του ελληνικού κρατικού σχηματισμού με τον επαναπροσδιορισμό της κυρίαρχης αφήγησης με την πορεία των 200 χρόνων του Ελληνικού κράτους.

Η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης ξεκινάει έναν κύκλο ομιλιών-συζητήσεων με θέμα τις διαδικασίες που οδήγησαν στην ανεξαρτησία και διαμόρφωσαν τις δομές της κοινωνίας και του κρατικού μηχανισμού. Με τη βοήθεια ιστορικών και άλλων επιστημόνων και μέσα από ένα γόνιμο διάλογο, θα δούμε ‘με άλλο μάτι’ τον δέκατο ένατο αιώνα, ερευνώντας σημαντικές πτυχές της Ιστορίας που δεν ‘χωράνε’ μέσα στο επίσημο αφήγημα της Επιτροπής της κας Αγγελοπούλου και των καθεστωτικών ΜΜΕ.

Σας προσκαλούμε στις δυο πρώτες εκδηλώσεις με καλεσμένο – ομιλητή τον  Δημήτρη Σταματόπουλο, καθηγητή Βαλκανικής Ιστορίας στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας:

την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου στις 6.30μμ στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Όμιλος Ιστορίας  με θέμα: ‘ Η ελληνική επανάσταση και η εποχή των επαναστάσεων’

τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου στις 7.30μμ στην εκδήλωση που διοργανώνει η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης με θέμα: Από το 1821 στο 1922: Νεοελληνική Εθνική Ταυτότητα και Μεγάλη Ιδέα’

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 14/2/2021

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝηΗ

Gallery

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια