Κοινωνία

Συνεστίαση που εγινε στο ''Μεθεόρτιον'' απο την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Καλλιθέας

Το Δελτίο τύπου απο την χτεσινή εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16.5.2017
Δημόσιο διάλογο με την κοινωνία της Καλλιθέας άνοιξε σήμερα η «Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Καλλιθέας» στην εκδήλωση που διοργάνωσε στο «Μεθεόρτιον». 
Εκ μέρους της πενταμελούς προσωρινής Εκτελεστικής Επιτροπής απεύθυνε χαιρετισμό ο Γιώργος Αναγνωστάκος καλώντας τους προοδευτικούς πολίτες της Καλλιθέας που αναζητούν λύσεις μέσα από το διάλογο, τη συνύπαρξη και τη συναίνεση σε μία νέα πορεία για την επίλυση των κοινών προβλημάτων, για μια πόλη δημιουργίας, αλληλεγγύης, ανάπτυξης, δημοκρατίας και αξιοπρέπειας.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν:
Οι αρχηγοί δημοτικών παρατάξεων, Βάσω Μαργαρίτη επικεφαλής του συνδυασμού "ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ", Θοδωρής Ψαλιδόπουλος επικεφαλής του συνδυασμού "Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΠΡΟΣΤΑ", Βαγγέλης Παπαδάκης επικεφαλής της "Δημοτικής Κίνησης Πολιτών" και Λάζαρος Λασκαρίδης επικεφαλής "Τώρα Καλλιθέα" .
Oι δημοτικοί σύμβουλοι Πολυχρονίδης Κώστας, Γαλανόπουλος Παναγιώτης, Φωτόπουλος Ανέστης, Αδαμοπούλου Νατάσσα, Εμιρζάς Γιάννης, Χατζηιωαννίδης Πέτρος, και Παυλίδης Νίκος. 
Οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Χατζόπουλος Γιάννης, Παπαχρήστος Βασίλης,. Καπούτση Δήμητρα, Ερμίδης Ηλίας, Καστάνης Γιώργος και Ουρανής Απόστολος.
Οι επιλαχόντες δημοτικοί σύμβουλοι Βεκρής Νεκτάριος, Πεχλιβανίδης Φώτης, Ράνια Φιλιππίδου, Ηλιάδης Νίκος, Τζαρίμα Ανθούλα, Ειρήνη Τζιλίνη, Πόπη Βουμβάκη και Κορτσέλης Γιάννης
Επίσης παρευρέθηκαν ο γραμματέας του «Ελληνορωσικού συνδέσμου φιλίας» Χρήστος Παύλου, ο δικηγόρος Κυριακόπουλος Κώστας, ο εκδότης της εφημερίδας «ΝΕΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ» Μπαλίκος Βαγγέλης, ο Δημήτρης Μπιζιώτας εκδότης της εφημερίδας kallitheapress.gr, ο Πετρόπουλος Δημήτρης ιδιοκτήτης του NSTV, ο πρόεδρος του ΝΟΤΚ Παντελής Παυλίδης και πολλοί πολίτες της Καλλιθέας.

Παράλληλα η κίνηση «Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Καλλιθέας» εξέδωσε την παρακάτω Ανακοίνωση: 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 16.5.2017
Η “Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Καλλιθέας” είναι μια πολιτική κίνηση που συγκροτείται από δημοκρατικούς πολίτες της Καλλιθέας με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες - αλλά με προϊστορία και συνεισφορά στα κοινά - καθώς και από συμπολίτες μας που θέλουν να δραστηριοποιηθούν για πρώτη φορά, συμμετέχοντας σε έναν κοινό αγώνα για να βγει η πόλη μας από το τέλμα που έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια.
Καλλιθέα… μια πόλη με έλλειψη δημοκρατίας, με ιδιωτικοποίηση και υποβάθμιση των δημοτικών υπηρεσιών, με πελατειακές σχέσεις, με έλλειψη κοινωνικής πολιτικής, με χαμηλής ποιότητας πολιτιστικές εκδηλώσεις, με ελλειμματική καθαριότητα, με αδιαφορία για το πράσινο, με αδιαφανή λειτουργία στις προσλήψεις και τις αναθέσεις προμηθειών, υπηρεσιών και έργων, χωρίς ασφάλεια για τον πολίτη, με εγκατάλειψη της νεολαίας, με ανεργία και λουκέτα στα καταστήματα και τέλος με μία τραγική εικόνα στην παραλία μας και γύρω από το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος. Αυτή είναι η αρνητική συμμετοχή του Δήμου Καλλιθέας στην υποβάθμιση της ζωής μας, που μαζί με τις μνημονιακές κυβερνητικές πολιτικές των τελευταίων χρόνων εξαθλιώνουν την κοινωνία, ξεπουλούν την δημόσια περιουσία και διαλύουν κάθε οργανωμένο ιστό κοινωνικής μέριμνας.

Την εποχή που η κοινωνία μας δέχεται από όλες τις πλευρές εξοντωτικά χτυπήματα, ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης έπρεπε να περάσει σε ένα άλλο επίπεδο οργάνωσης και δράσης με προτεραιότητα στην αλληλεγγύη και την υποστήριξη των αδυνάτων, παράλληλα με αναπτυξιακούς στόχους και πολιτιστική αναβάθμιση. Κυματοθραύστης στις επιθέσεις ενάντια στους πολίτες και μετερίζι αγώνα, πρωτοπορίας και αναβάθμισης. 
Αντί γι αυτό, βλέπουμε ένα Δήμο γραφειοκρατικό, κομματικοποιημένο, εργαλείο προσωπικής προβολής και εξυπηρέτησης μικροπολιτικών πρακτικών, μακριά από τους δημότες και τη κοινωνία. Όλες οι δημοτικές παρατάξεις πρέπει να αντιληφθούν ότι οι αναχρονιστικές μέθοδοι κομματικής διαχείρισης του Δήμου που ασκήθηκαν και ασκούνται, μας εγκλωβίζουν βαθύτερα στο τέλμα της κρίσης.

Απαιτούμε αυτό που μας αξίζει, για μια πόλη:
• Ανθρώπινη,
• Δημιουργική,
• Καινοτόμα,
• Κοιτίδα Πολιτισμού,
• Περιβαλλοντικά ευαίσθητη και δημοκρατική.
Δηλώνουμε ότι θα είμαστε απέναντι:
• στην υποτίμηση και στον αποκλεισμό των πολιτών,
• στην αντιδημοκρατική λειτουργία,
• στην αδιαφάνεια,
• στην απαξίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης και στην υποταγή της στα κόμματα,
• στην υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας.

Καλούμε τους προοδευτικούς πολίτες της Καλλιθέας που αναζητούν λύσεις μέσα από το διάλογο, τη συνύπαρξη και τη συναίνεση σε μία νέα πορεία για την επίλυση των κοινών προβλημάτων μας με όπλο τη δημοκρατική αγωνιστική δράση, για μια πόλη δημιουργίας, αλληλεγγύης, ανάπτυξης δημοκρατίας και αξιοπρέπειας. Μας ενώνει η απογοήτευση για τη σημερινή κατάσταση και η ευθύνη για το μέλλον της πόλης μας.

Η προσωρινή Επιτροπή της “Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Καλλιθέας”

Αναγνωστάκος Γιώργος, Γιοβανίδης Νίκος, Ερμίδης Ηλίας, Καστάνης Γιώργος, Παπαχρήστος Βασίλης

 

πηγή www.kallitheapress.gr

Gallery

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια