Συνέδριο #LeonteiosAI - Τεχνητή Νοημοσύνη και Δημιουργικότητα στην Εκπαίδευση
Το LeonteiosAI 2026 ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ανοίγοντας έναν ουσιαστικό διάλογο που μόλις ξεκινά γύρω από το μέλλον της εκπαίδευσης στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης.
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 2 Απριλίου στην Εθνική Πινακοθήκη, συγκεντρώνοντας εκπροσώπους της Πολιτείας, της ακαδημαϊκής κοινότητας, της έρευνας, της τεχνολογίας, της τέχνης και της εκπαίδευσης. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε το κρίσιμο ερώτημα: τι σημαίνει εκπαίδευση σε έναν κόσμο όπου η Τεχνητή Νοημοσύνη διαμορφώνει ραγδαία νέες πραγματικότητες;
Με ισχυρή θεσμική παρουσία, διεθνείς συμμετοχές και ουσιαστικές τοποθετήσεις, το συνέδριο ανέδειξε ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν αποτελεί μια μελλοντική πρόκληση, αλλά μια ήδη διαμορφωμένη πραγματικότητα που απαιτεί υπεύθυνη προσέγγιση, συνεργασία και στρατηγική σκέψη.
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή της Επιτροπής Τεχνητής Νοημοσύνης της Λεοντείου Σχολής, η οποία, ως στρατηγικός συνεργάτης, διαδραματίζει ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση της κατεύθυνσης και της στρατηγικής των σχολείων για την ενσωμάτωση της ΤΝ στην εκπαιδευτική διαδικασία. Μέσα από τη δράση της, ενισχύεται η σύνδεση της σχολικής κοινότητας με την έρευνα, την καινοτομία και τις σύγχρονες εξελίξεις.
Ξεχωριστή θέση στην ημερίδα είχαν οι μαθητές, οι οποίοι βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων, υπενθυμίζοντας ότι το μέλλον της εκπαίδευσης δεν μπορεί να σχεδιαστεί χωρίς τη δική τους ενεργή συμμετοχή.
Η Λεόντειος Σχολή συνεχίζει να επενδύει σε έναν ανοιχτό και ουσιαστικό διάλογο, με στόχο να συμβάλει δυναμικά στη διαμόρφωση του σχολείου του αύριο. Η επόμενη ημέρα της εκπαίδευσης έχει ήδη ξεκινήσει.
Πηγή από: https://leonteios.edu.gr/nea-smyrni/nea/synedrio-leonteiosai-tehniti-noimosyni-kai-dimioyrgikotita-stin-ekpaideysi











































Σχόλια