Αθλητικά

Συνεχίζονται τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, "λουκέτο" στα ερασιτεχνικά

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, τα οποία θα έχουν ισχύ για έναν μήνα. Η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με τα ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα δεν γίνεται να μην επηρεάσουν τον αθλητισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διεξαγωγή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων (π.χ.Super League, Basket League, Volley League) στα οποία τηρείται αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο και υπάρχει η δυνατότητα για εβδομαδιαία τεστ, θα συνεχιστεί κανονικά.

Από την άλλη, τα υπόλοιπα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, ιδιαίτερα σε κλειστούς χώρους, στα οποία δεν υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης διαγνωστικών τεστ COVID-19, θα αναστείλουν την λειτουργία τους, για έναν μήνα, σε πρώτη φάση.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται να επιτρέπεται η άσκηση ατομικών αθλημάτων τα οποία γίνονται σε ανοιχτούς χώρους (π.χ. τοξοβολία) στο πνεύμα των μέτρων που ανακοινώθηκαν μετά το τέλος της καραντίνας κατά την πρώτη φάση της πανδημίας.

Σε κάθε περίπτωση, η εξειδίκευση των μέτρων θα γίνει εντός των προσεχών ωρών από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Συνεχίζουν όσοι κάνουν τεστ

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσα πρωταθλήματα μπορούν να εγγυηθούν το εβδομαδιαίο τεστ για τον κορωνοϊό και την τήρηση πολύ αυστηρών πρωτοκόλλων, θα μπορούν να συνεχίσουν κανονικά. Πέρα από τη Super League 1, τη Basket League και τη Volley League (έχει εγγυηθεί ότι θα κάνει εβδομαδιαία τεστ), εφόσον υπάρξουν και άλλα πρωταθλήματα που μπορούν να κάνουν τεστ στους αθλητές σε εβδομαδιαία βάση, τότε δεν θα χρειαστεί να σταματήσουν.

Ο σκοπός είναι να μην διαταραχθούν τα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια, διότι δεν είναι μονάχα το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ που έχουμε ελληνικές συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αυτό που έχει ζητήσει η ΓΓΑ, είναι να επιτρέπονται οι ατομικές προπονήσεις στους αθλητές των αθλημάτων που θα σταματήσουν την δραστηριότητά τους, διότι θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα όταν θα τους ζητηθεί να επιστρέψουν στη δράση έπειτα από ένα μήνα και θα είναι ουσιαστικά απροπόνητοι. Όσο για τα αθλήματα τα οποία θα επηρεαστούν από τις εξαγγελίες που θα γίνουν, θα πρέπει να τονιστεί πως είναι αποφάσεις των υγειονομικών αρχών και όχι της ΓΓΑ.

Αυτό είναι το σχέδιο που καταλήγει η κυβέρνηση για τον αθλητισμό, πάντα σε πλήρη συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές, που έχουν άλλωστε και το γενικό πρόσταγμα και δίνουν την κατευθυντήρια γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αναμένουμε τις ανακοινώσεις της εκάστοτε διοργανώτριας αρχής για να ξεκαθαριστεί το μέλλον των ερασιτεχνικών αθλημάτων σε κάθε κατηγορία.

Πηγή: www.sport24.gr

Share this Post:

Συντάκτης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια