Δημοτικά

Συμβούλιο Φεβρουαρίου.Αποχώρησαν οι μισοί στο ψήφισμα υπερ Κουφοντίνα,το οποίο πέρασε

Το ψήφισμα που έφερε η ''Πόλη Ανάποδα'' υπέρ του αιτήματος Κουφοντίνα -απεργία πείνας 50 περίπου ημερών με αίτημα τη μεταφορά του στις Φυλακές Κορυδαλλού- πέρασε από το ψηφιακό Δημοτικό Συμβούλιο με 10 θετικές ψήφους όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Παναγιώτης Τσιάπης.

Τουλάχιστον οι μισοί δημοτικοί σύμβουλοι αρνήθηκαν καν τη συζήτηση -πόσο δε την ψηφοφορία του ψηφίσματος- και αποχώρησαν όταν το θέμα ήρθε για συζήτηση.

Στα ενδιαφέροντα του συμβουλίου ήταν η προτροπή του Προέδρου Τσιάπη στον νέο δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Οικονόμου να περιγράψει την πρώτη του εμπειρία -7ώρες κράτησε το συμβούλιο- ως δημοτικός σύμβουλος, ΠΡΙΝ τη συζήτηση του ψηφίσματος, ίσως για να...ξεκουραστεί λίγο το 'σώμα' -ήταν και περασμένες 11μμ. Καλή ώρα ήταν...

Αξίζει να σημειωθεί πως από την Αντιπολίτευση μεταξύ άλλων αποχώρησε η Ελένη Κασίμη -σύμβουλος της παράταξης Κουτελάκη- με την υπόλοιπη παράταξή της να παραμένει....Επίσης αποχώρησε και ο Δημήτρης Φερεντίνος

Οι...παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης -η Ελένη Κασίμη έχει ξανασπάσει τη γραμμή και δικαίωμά της δημοκρατικό είναι άλλωστε-  ψήφισαν πάνω κάτω τη δήλωση του Γιώργου Κουτελάκη -και όχι το ψήφισμα της Πόλης Ανάποδα-, το οποίο στηρίχθηκε από τους υπόλοιπους δημοτικους συμβούλους .

Τελικά τα δικαιώματα toy κρατούμενου - Κουφοντίνα στην προκειμένη περίπτωση- έγιναν σεβαστά από όλους τους παρόντες συμβούλους ΚΑΙ από τη ΣΤΡΟΦΗ και από το ΚΚΕ και από την ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και από την ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ και από την ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ -δική της δήλωση- με αποτέλεσμα το ψήφισμα να περάσει με 10ψήφους, έναντι 9 της δήλωσης Κουτελάκη, αν η καταμέτρηση του Προεδρείου ήταν σωστή.

Ευγενική υπενθύμιση προς αποχωρήσαντες . Η πλειοψηφία είναι ΠΑΝΤΑ εκ των παρόντων στα θέματα, με αποτέλεσμα εν γένει όσο περισσότεροι αποχωρούν τόσο ευκολότερη γίνεται....Ετσι τουλάχιστον λέει η νομοθεσία σε ελευθερη μετάφραση με λιγα στοιχεία μαθηματικών γυμνασίου. Άραγε οι αποχωρήσαντες το θυμήθηκαν/γνώριζαν την ώρα της αποχώρησης; Η μήπως ισχύει κάτι άλλο στα ψηφίσματα; Αλλωστε 20 δημοτικοί σύμβουλοι ήταν παρόντες, κανείς δεν είχε διαφορετική άποψη. Το αντίθετο μάλιστα.

Ισως -όσοι σύμβουλοι έφυγαν- εάν δεν ήθελαν να πάρουν θέση (λευκό) ή ήθελαν να πάρουν θέση κατά του ψηφίσματος , μπορούσαν να ψηφίσουν λευκό ή αρνητικά , παραμένοντας στη συνεδρίαση, με αποτέλεσμα το ψήφισμα να μην 'πέρναγε', αναλόγως βέβαια και του τι θα ψήφιζαν, διότι ίσως φυσικά κάποιοι να ψήφιαν και θετικά, πράγμα που εγείρει ερωτηματικά ως προς το γιατί αποχώρησαν...

Τελικά η Δημοκρατία νίκησε. Το ψήφισμα πέρασε και 21 δημοτικοί σύμβουλοι απείχαν μέσω αποχώρησης από την ψηφιακή συνεδρίαση. Ολοι ικανοποιημένοι.Αλλά κυρίως το ψήφισμα ΠΕΡΑΣΕ όπως ειπώθηκε στο δημόσιο βίντεο. 

Ετσι μάλλον κάποιοι είναι λίγο πιο ικανοποιημένοι,δημόσια τουλάχιστον, από κάποιους άλλους.

Ο Αλέξανδρος Ζαβός σε ερώτηση από το www.nstv.gr ενημέρωσε πως αποχώρησε για να μη νομιμοποιήσει τη συγκεκριμένη διαδικασία

 

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια